Loš trenutak za započinjanje dijete: Postoje tri situacije kada ne treba menjati režim ishrane

26.04.2021

09:17

0

Autor: K. Obradović

Samo će vam trud biti uzaludan

Pexels/ Andrea Piacquadio

Obično je ponedeljak dan D od kog sve kreće, pa i dijeta. Iako odlaganje stvari u životu nije dobra ideja, kada je gubljenje kilograma u pitanju naučnici smatraju da postoje tri situacije pre kojih razmišljanje o promeni načina ishrane jednostavno treba izbegavati jer neće uroditi plodom.

Prema njihovom mišljenju, započinjanje drugačijeg načina ishrane, odnosno dijete, tokom određenih dana smanjuje šanse za uspeh, drugim rečima brzo ćete odustati, piše Times of India.

A ovo su tri situacije kada započinjanje novog režima neće dati očekivane rezultate.

Pre važnog događaja ili projekta na poslu

Stres i dijeta ne idu ruku pod ruku. Kad smo pod stresom, žudimo za nezdravim ugljenim hidratima i često osećamo neutoljivu glad.
Zato, ako na poslu imate određene rokove koji vam se bliže ili neke druge važne stvari, pokušajte da se ne opterećujete ​​započinjanjem bilo čega novog.

Šanse za odustajanje od dijete u tom trenutku su velike. Završite obaveze i kad se stvari vrate u normalu i dani vam budu opušteniji, planirajte nov način ishrane.

Pexels

Vikendom

Ako planirate da započnete zdrav način ishrane subotom i nedeljom, razmislite još jednom, jer to možda i nije baš dobra ideja. To je zato što vikendom imamo više slobodnog vremena, pa pridržavanje novog, strožeg plana ishrane može da bude teško.

Osim toga, većina nas se vikendom druži s prijateljima i porodicom i teško je odoleti iskušenju da uživamo u omiljenoj hrani.

Posle odmora

Mnogi ljudi se, kada su na odmoru, prepuste čistom hedonizmu i jedu do mile volje, a zatim uveravaju sebe da će sve te kalorije potrošiti čim se vrate u rutinu. Ali, stručnjaci veruju da dijeta posle odmora može da bude loša ideja i da je to savršen recept za neuspeh.

Ako već tokom odmora planirate promenu načina ishrane, to može da ima određen psihološki uticaj i tada bi mogli da dođete u situaciju da jedete više nego obično.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

pročitajte još

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti