Zvuči čudno: Trener pasa otkriva kako kavez pomaže psima čak i kad odrastu

23.02.2023

14:53

0

Autor: K. O.

Sigurno je vaša prva reakcija na kavez odbojnost, ali ga vaš pas tako ne doživljava

Zvuči čudno: Trener pasa otkriva kako kavez pomaže psima čak i kad odrastu
Copyright Pexels

Možda vi vašeg ljubimca ne možete da zamislite u kavezu i kad ga neko pomene odmah zamišljate životinju pod stresom koja se samopovređuje. To je zbog pogrešne pretpostavke od koje polazite da je kavez za njih zatvor.

Mnogi vlasnici štene drže u kavezu dok ne nauče da obavljaju nuždu i da ne grickaju nameštaj. Potom, kada njihov ljubimac poraste oni ga uklanjaju, međutim trener pasa Endži Barber smatra da je to pogrešno.

- Imala sam mnogo klijenata koji su ranije koristili kavez, ali su prestali. Ali to je siguran prostor za psa i vrlo je važan - rekla je ona u videu koji je objavila na Instagramu.

Prema Barber, uzrast psa, niti veličina nisu važni. To je lični prostor koji njemu pripada, u kojem može da odmori, oseća se sigurno i nikome ne smeta. Zato je stvarno korisna stvar.

Pexels
 

- Anksioznost kod pasa vrlo je raširena i ponekad se pas oseća preopterećeno, treba mu pauza i svoje utočište. Kavez je posebno koristan za smirivanje psa ako u kući imate decu ili druge pse. Razmišljajte o kavezu kao o njihovoj spavaćoj sobi. Može pomoći kod teskobe, olakšava psu da se smiri i pomaže u sprečavanju neprijatnih ponašanja - dodala je, a prenosi Index.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike