Pet načina na koje nam psi pokazuju da nas vole: Ako vaš ovo radi, nema sumnje, vi ste njegova omiljena osoba

30.05.2022

07:33

0

Psi na različite načine pokazuju naklonost, ali određene navike su svima iste

Pet načina na koje nam psi pokazuju da nas vole: Ako vaš ovo radi, nema sumnje, vi ste njegova omiljena osoba
Čovek i pas - Copyright Pixabay

Sigurno ste se nekada zapitali da li vas vaš pas voli. A verovatno ste razmišljali i o tome kako biste mogli da znate da je to tako. Vi njega sasvim sigurno obožavate, ali pošto ne može da priča, bilo bi dobro da postoji neki drugi način na koji će vam jasno dati na znanje da je ljubav obostrana.

Istina je da svaki pas naklonost, odnosno ljubav, iskazuje na svoj način. Međutim, određene navike su im svima iste. Veterinarka Heder Venkant i trener pasa Džo Nutkins su za "People" naveli pet načina na koje psi izražavaju naklonost.

Pixabay
 

1. Kada se pas sklupča uz vlasnika, odnosno legne u njegovo krilo ili tik do nogu, time pokazuje svoju ljubav, jer psi se naslanjaju samo na ljude sa kojima su bliski.

2. Kada pozdravite svog ljubimca, ako počne da skače i maše repom, budite uvereni da je to ljubav.

3. Deljenje igračaka je takođe pozitivan način da vam kažu da ste im dragi. Kad pred vas bace onu prljavu i balavu pocepanu igračku koju imaju od prvog dana života, znači da vas vole. Psi, naime, žele da započnu igru samo sa nekim kome veruju. To ste dakle vi, pa zanemarite gađenje i bacite mu tu igračku da je dohvati za vas.

Pixabay
 

4. Kad leže uz vas i pokazuje stomak, umesto da se sklupča, pokazuje da se oseća sigurno pored vas. Ako spava na leđima, srećni ste dobitnik na lutriji pseće ljubavi. Ako ne, ne budite tužni, ne znači da vas ne voli i ne veruju vam - možda mu to samo nije stil spavanja.

Pixabay
 

5. Znate situaciju kad u šetnji nabodu šapu na neki trn i onda doskakuću vama da ga izvadite? Ili, kada ih nešto boli, dođu do vas, stave na vas glavu ili šapu ili samo leže u vašoj blizini? Time pokazuju da baš vama veruju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike