Samo nekoliko sati pre nego što je trebalo da umru, životi pasa spaseni su zbog ovog srceparajućeg prizora

24.05.2022

14:21

0

Kala i Kira su uspele da dobiju siguran dom zahvaljujući dirljivoj fotografiji snimljenoj samo tri sata pre zakazane eutanazije

Samo nekoliko sati pre nego što je trebalo da umru, životi pasa spaseni su zbog ovog srceparajućeg prizora
Angels Among Us Pet Rescue - Copyright Printscreen/Facebook, Angels Among Us Pet Rescue

Ovi psi ne znaju ni zašto su stavljeni u kavez. Ne znaju ni hoće li više ikad izaći. Ali znaju da ih niko ne želi. Vide ljude kako prolaze pokraj njih nezainteresirano i osećaju to, govore iz jednog američkog udruženja za spas životinja.

Prema zakonima u SAD, u zavisnosti od savezne državi, neželjeni psi i lutalice nakon određenog vremena provedenog u azilima završe na eutanaziji ako ih niko ne udomi.

Takva strašna sudbina čekala je i 11-mesečnu Kalu, kao i njenu četiri meseca stariju "cimerku" iz kaveza Kiru.

Par mešanki bio je na samo tri sata od zakazane eutanazije, kad je jedna volonterka objavila fotografiju na kojoj se njih dve grle. Kao da su slutile šta ih čeka, čuvale su jedna drugu, rekli su kasnije iz azila.

Fotografiju je videla jedna članica udruženja za pomoć životinjama "Angels among us" i odmah je nazvala azil i poručila im kako će ih ona i prijateljica udomiti.

- I dalje se grle. Uživaju u slobodi i stalno se igraju - govore dame koje su ih spasle.

Sudeći prema fotografijama, danas ove dve ženkice žive život kakav su i zaslužile, sa svojim vlasnicama odlaze na kampavanje, šetaju pored vode, slave sve praznike, pojave se s vremena na vreme na nekom portalu... 

Iz udruženja su rekli kako oko 60 odsto svih životinja iz državnih azila na kraju završi na eutanaziji i da je njihov cilj da se zaustavi ta okrutna praksa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike