Verni pas odbija da napusti prijatelja koji je odveden u bolnicu (FOTO)

06.05.2022

07:13

0

Ni u jednom trenutku se nije mrdnuo od svog čoveka

Verni pas odbija da napusti prijatelja koji je odveden u bolnicu (FOTO)
pas100 - Copyright Printscreen/Facebook, Jackie

Pre nekoliko dana, dok je radio u bolnici u Brazilu, dr Igor Paiva Dijas i njegove kolege su svedočili odanosti i ljubavi u najčistijem obliku. Zračili su iz srca jednog veoma dobrog psa po imenu Mandrak.

Nakon što se Mandrakov vlasnik razboleo od infekcije, hitna pomoć je poslata u njihovu kuću da ga preveze u bolnicu. Mandrak je bio tamo i posmatrao kako bolničari prenose njegovog vlasnika u sanitetsko vozilo - a on je odbio da napusti svog vlasnika. Kada je hitna pomoć krenula, Mandrak je verno pratio.

Mandrak je još bio u putu kada je hitna pomoć stigla u bolnicu. Dok je njegov vlasnik unet unutra, pas se već smestio ispred vrata. 

Bolnička politika ne dozvoljava kućnim ljubimcima da uđu, tako da su negovatelji uradili najbolju stvar koju su u tom trenutku mogli.

Kada se Mandrakov vlasnik stabilizovao, izmestili su ga napolje da bi bio blizu svog zabrinutog prijatelja.

- U trenutku kada je pas video svog vlasnika na nosilima, odmah je skočio i počeo da ga liže i ljubi -  rekao je Dijas za "The Dodo".

Na sreću, Mandrakov vlasnik je proglašen sposobnim za otpuštanje iz bolnice nakon samo nekoliko sati. Ponovo su ga uneli u kola hitne pomoći za vožnju kući - i još jednom, Mandrak je odbio da napusti svog vlasnika.

- Mandrak nije želeo da uđe u kola hitne pomoći, pa je vozaču rečeno da ide malom brzinom kako bi pas mogao da ga prati. Stigli su kući bezbedno - rekao je Dijas.

Za Dijasa, čiji je posao da brine o fizičkom zdravlju pacijenata, bilo je ohrabrujuće saznanje da ima tako brižnih pasa koji brine i o njihovom duhu - i to onda kada im je to najpotrebnije.

- Bez sumnje, bilo je veoma emotivno. Ovo nas je sve "pomerilo" - zaključio je Dijas. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike