Šta god radili, tokom prve godine veze, obavezno izbegavajte razgovore sa partnerom na ove teme

22.06.2022

11:44

0

Autor: Z.A.S.

Koliko god vam se neko dopadao, određene teme treba pokrenuti tek nakon što ga malo bolje upoznate

Šta god radili, tokom prve godine veze, obavezno izbegavajte razgovore sa partnerom na ove teme
Poljubac 1 - Copyright Pixabay

Kada započnete vezu sa nekim, osim ako prethodno dugo niste bili prijatelji, potpuno je logično da o toj osobi ne znate mnogo. Naravno, upoznavanje je neminovno, pogotovo tokom nekog početnog perioda, odnosno, tokom prvih godinu dana.

Naravno, potpuno je individualno kojim tempom će napredovati upoznavanje nekog para, a umnogome sve zavisi i od tema koje se pokrenu. Imajte na umu da morate biti spremni da odgovorite na ista pitanja koja biste i vi njemu postavili.

Tema, kao što smo rekli, pogotovo u početku ima mnogo, međutim, stručnjaci tvrde da bi određene teme, tokom prve godine veze, trebalo da izbegavate.

Pixabay
 

Za to postoji dobar razlog, a glavni je taj što je za takve teme prvo neophodno da veza dođe do određene tačke, odnosno da postane ozbiljnija. Iako mnogi ne smatraju da postoji tema koja bi u vezi trebalo da bude "zabranjena", oni koji su pobornici ove tvrdnje smatraju da bi ovakve teme, ukoliko ih pokrenete u ranoj fazi veze, mogle da budu fatalne po nju.

Tema vezana za partnerovu prošlost

Možda vam ne deluje da tako treba, ali u početku veze ne bi trebalo da trošite previše vremena na istoriju zabavljanja i veza iz prošlosti vašeg partnera. I sada se verovatno pitate zbog čega, a odgovor je vrlo jednostavan. Naime, mi, na osnovu dobijenih informacija, formiramo mišljenje o osobi sa kojom se zabavljamo, a one uopšte ne moraju da se podudaraju sa njenom suštinom. Recimo, ukoliko neko u prošlosti nije bio spreman da se obaveže prema osobi sa kojom je bio u vezi, to ne znači da nije sposoban da to uradi sa vama.

Pixabay
 

Tema vezana za veridbu

Logično je da ćete, kao par, nakon nekog vremena, pokrenuti temu o podizanju stvari na viši nivo. Naravno, potpuno je individualno u kom trenutku ćete to uraditi, ali bi trebalo da znate da stručnjaci tvrde da tu temu ne bi trebalo da započnete u prvih godinu dana veze, odnosno pre nego što se dovoljno upoznate i prođete zajedno određene situacije.

Pixabay
 

Teme o teškim porodičnim situacijama

Naravno da je porodica važna i da o njoj treba da se razgovara, ali to ne bi trebalo da radite sa bilo kim. Ukoliko niste sigurni da će vaša veza potrajati, trebalo bi da izbegavate važne i osetljive teme koje se tiču vaše porodice.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike