Muškarci koji nose ovaj odevni predmet skloniji su varanju

20.05.2022

11:40

0

Naučnici su došli do zanimljivog otkrića

Muškarci koji nose ovaj odevni predmet skloniji su varanju
Seksi muškarac - Copyright Profimedia

Prevara i afere su, verovali ili ne, tema interesovanja čak i naučnika. Štaviše, oni se dugo bave temom prepoznavanja onih koji u vezi ili braku varaju.

Najnovija studija stiže sa Univerziteta "Mičigen", a pokazala je da preljubnika možete da prepoznate samo na osnovu jedne stvari i ne, nisu u pitanju poruke u telefonu. Verovali ili ne, ali dovoljno je da samo pogledate njegovu odeću.

Naime, naučnici iz Mičigena su utvrdili da su muškarci koji nose odeću sa velikim oznakama brenda skloniji varanju. Dakle, oni sa čijih majica "vrišti" ogroman logo, skloniji su neverstvu. Prema rečima naučnika, oni "više ulažu u zavođenje, a manje u potencijalno roditeljstvo i više ih zanimaju kratke veze, sa naglaskom na seks."

Profimedia
 

Ovu studiju je predvodio evolucijski psiholog Daniel Kruger, a njen drugi cilj je bio da utvrdi da li su muškarci koji nose napadniju odeću ženama privlačniji, ili ih više zanimaju oni muškarci koji su bogati i mogu da im osiguraju finansijski stabilnu budućnost.

Istraživači su, na temelju rezultata, zaključili da što je logo veći, to je veća i verovatnoća da će muškarac biti preljubnik i da su takvi muškarci manje zainteresovani za dugotrajne romantične odnose. Njih manje privlače žene koje žele ozbiljne veze na duge staze. Potpuno je drugačija situacija sa muškarcima koji imaju običaj da nose majice sa malim logom.

Profimedia
 

Žene koje su učestvovale u istraživanju, prema Krugerovim rečima, nisu bile iznenađene rezultatima. Ipak, istraživači upozoravaju da su potrebne mnogo veće studije da bi se rezultat njihovog rada definitivno potvrdio.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike