Bili Ajliš pokreće bjuti liniju: Novi parfem stiže već u novembru

22.10.2021

14:20

0

Parfem "Eilish" je veganski proizvod i pevačica se odmah zaljubila u ovaj miris

Bili Ajliš pokreće bjuti liniju: Novi parfem stiže već u novembru
bili ajliš - Copyright Printscreen/YouTube, Billie Eilish

Bili Ajliš, jedna od najpopularnijih tinejdž zvezda, na svom Instagram profilu objavila je da pokreće bjuti biznis. Reč je o mirisima, a prvi parfem superzvezde, "Eilish", biće predstavljen već u novembru. 

- To je miris koji sam tražila godinama i godinama. Ovo mi je najdraži miris na svetu - napisala je na Instagramu.

Osim po svom glasu i uspehu koji je do sada postigla, Ajliš je posebna i po tome što ima sinesteziju. Reč je o psihološkoj pojavi kada se nadražaji primaju u području jednog čula, a doživljavaju u području drugoga (na primer, sluh kao vid ili dodir, vid kao miris…). U ovom slučaju, ona može doslovno da oseti miris boja. 

- Imam sinesteziju, pa sve što vidim povezujem s mirisima - kaže pevačica.

Parfem je nastajao tokom pandemije, a pevačica je učestvovala u celokupnom procesu njegovog stvaranja. Parfem je "foodie", odnosno odlikuju ga jestive note - vanila, kakao, mošus, jantar i topli začini. Miris je u potpunosti veganski, napravljen je od čistih sastojaka koji su dobijeni prirodno.

Pevačica kaže da su je oduvek privlačili mirisi, ali i povezanost koju imaju s uspomenama. 

- Mirisi su, otkad se sećam, veliki deo mog života i postojanja, a jedan od mojih snova je bio da stvorim ovaj miris i oživim svoje ideje. Ovo je bila jedna od najuzbudljivijih stvari koje sam ikada uradila - napisala je na Instagramu.

Povezanost mirisa i uspomena istraživala je na svojoj turneji, pozivajući obožavatelje da na sebi nose smislene mirise prilikom upoznavanja. 

- Svi bi mi opisali šta su im mirisi značili, kako su ih pronašli i kakva su sećanja imali na njih. Tim mirisima sam sebi darovala uspomene. A onda sam imala još dublju vezu s obožavateljima - naglašava Bili. 

Bočica je veoma raskošna – osim što je u metalik zlatnoj boji, ima i veoma zanimljiv oblik, koji više deluje kao skulptura nego kao nešto što biste očekivali od parfema poznatih osoba. Inspirisana je pevačicinim omiljenim područjima na ljudskom telu: ključnom kosti, vratom i leđima.

"Eilish" by Billie Eilish u prodaji će se naći u novembru, po ceni od  68 američkih dolara. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike