Fin domaći pelinkovac leči sistem za varenje – pije se natašte, pre doručka

26.05.2021

07:17 >> 07:22

0

Recept za pripremu je neverovatno lagan

Fin domaći pelinkovac leči sistem za varenje – pije se natašte, pre doručka
Copyright Pexels

Domaći pelinkovac se već decenijama pije kako bi ublažio želučane bolove, nadutost, ali i podstakao probavu.
Pelinkovac je dobro poznat aperitiv, ali i napitak koji ublažava želudačne probleme. To je gorki liker, obogaćen biljkom pelin, po kojoj je i dobio ime.

Postoje tri načina da ga pripremite:

Prvi način

Pripremite ga tako da od 15 do 20 grama pelina potopite u litri dobrog crnog vina. Ostavite 10 dana, uz svakodnevno mućkanje, pa procedite.

Drugi način

Ili tri kašike listova pelina i cvetnih vrhova dobro usitnite i stavite u staklenu bocu. Prelijte jednom litrom crnog ili belog vina pa umešajte od 150 do 200 grama meda i dobro zatvorite.

Neka odstoji osam dana, tokom kojih povremeno treba protresti tečnost. Vino procedite u tamnu flašu.

Pije se jedna čašica na dan, ujutro na prazan želudac, oko 30 minuta pre doručka.

Pexels

Treći način

Sveži pelin možete i samleti i iscediti. Zatim tri kašike soka prelijte kipućim vinom, a potom umešajte med. Uzimajte čašicu vina na dan, ujutro na prazan želudac, oko 30 minuta pre doručka.

Pije se po jedna čašica natašte pre doručka.

Pexels

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike