"Ništa nisam radila, samo sam jela ceo dan." Dnevnik domaćice iz 1957. godine otkriva da se vremena nisu mnogo promenila

01.04.2021

18:20 >> 13:21

0

Jedan korisnik TikToka nabasao je na dnevnik star više od 60 godina i podelio njegov sadržaj

"Ništa nisam radila, samo sam jela ceo dan." Dnevnik domaćice iz 1957. godine otkriva da se vremena nisu mnogo promenila
Copyright Pixabay

Jedan korisnik TikToka @Otherworlddesign sakupio je milione pregleda kada je šerovao video koji pokazuje dnevnik iz 1957. godine na koji je nabasao u nekom sekend-hend šopu, a u njemu je jedna žena svakodnevno tokom godinu dana zapisivala svoje impresije.

Na taj način, on je sa svojim pratiocima dobio uvid u život neidentifikovanog pisca od pre 60 godina.

Žena, pod imenom Neli, bila je domaćica, zaključak je posle otvaranja dnevnika, koja je svakodnevno beležila najvažnije događaje svog dana.

Pronalazača dnevnika zabavili su kratki zapisi i rekao je kako je vlasnica dnevnika delovala raspoloženo. On je okačio neke nasumične strane sa njenim zabeleškama.

Njegove klipove pregledali su milioni, a jedna od stranica iz dnevnika od nedelje 3. februara 1957. godine ima samo jednu rečenicu: “Ništa nisam radila, samo sam jela ceo dan.”

Printscreen/TikTok

Dok je u nedelju 10. novembra iste godine ona zapisala: ” Vini je zvala. Htela je da dođem na večeru. Nisam bila raspoložena da idem.”

I to izgleda nije bio jedini put kada je ona izbegla druženje sa Vini jer je na jednoj od strana pisalo: “Zvala je Vini, rekla sam joj da ne mogu da idem u Oklu.”

A Neli je 6. oktobra u svoj dnevnik zapisala: ” Išli smo da se vozimo. Zaustavili smo se u šumi, na smrt smo uplašili Viki. Ona je virila u lisičiju rupu, a ja sam zalajala kao lisica. Čoveče, kako je samo poskočila!”

U videu čiji je naslov – Nažalost, nije svaki dan bio dobar za Neli, vidi se kako je ona u svom dnevniku napisala: “Užasno je samotno ovde. Kiša je padala ceo dan. Otišli smo do komšiluka, nikoga nije bilo kod kuće, a pošto je kiša padala, vratili smo se kući.”

Printscreen/TikTok

Korisnicima na TikToku su se dopali ovi video zapisi, pa su zamolili pronalazača dnevnika da okači sve strane. A jedan je prokomentarisao: “Kako se vremena ne menjaju… “Samo sam jela ceo dan.” Ista borba.”

Dok je drugi napisao: “Plačem od smeha na “nije mi se išlo.””

Trećem korisniku nije sve svidela ideja da bi nekad neko mogao da pročita njegov dnevnik, pa je prokomentarisao: “Ovo je legitimno moj najveći strah. Daj, bože, da moj dnevnik završi na deponiji.”

Dok je neko napisao kako je pronašao dnevnik svoje bake u kom je pisalo: “Džek mi je dosadan.”

-A Džek je moj deda – objasnio je.

pročitajte još

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike