„Pantone“ za 2021. izabrao par boja koji vraća svetlost u život

11.12.2020

12:59 >> 11:28

0

Autor: Z. A.

I pozitivnu energiju, i solidarnost...

„Pantone“ za 2021. izabrao par boja koji vraća svetlost u život
Copyright Pantone

Kompanija „Pantone“ izabrala je dve boje za 2021. godinu. Do sada je bio običaj da „Pantone“ boja godine bude ogledalo trendova u modi, dizajnu i uređenju enterijera, međutim, zbog pandemije koronavirusa, ovogodišnje boje su izabrane zbog svog umirujućeg dejstva i njihovog potencijala da nam vrate pozitivnu energiju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Ukrasi od pomorandže su ekološki, mirišljavi, povoljni… predivni. Imamo četiri ideje

Drugi put od svog postojanja, „Pantone“ je izabrao ne jednu, već dve boje godine. Njihov izbor za 2021. su: PANTONE® 17-5104 Ultimate Gray i PANTONE 13-0647 Illuminating.

Pantone

Nijansa sive ima umirujući efekat i simbolizuje sigurnost i izdržljivost. Druga izabrana boja je nijansa žute koja evocira sunce, dobro raspoloženje i optimizam. Iz „Pantonea“ poručuju da žele da ljudi posmatraju ove dve boje u paru jer su jedinstvo i solidarnost nešto što će nam trebati u 2021.

Pantone

ČITAJTE I: Prodaje se prva božićna čestitka iz 19. veka: Zbog ovog detalja bila je predmet skandala

– Ove dve potpuno drugačije boje pokazuju kako se različiti elementi mogu spojiti da prenesu poruku nade i optimizma. To je kombinacija koja nam može pomoći da se vratimo u život posle svega i ponovo počnemo da radimo, gradimo i inoviramo – izjavila je Lori Presman, potpredsednica kompanije „Pantone“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Design Taxi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike