Ove četiri boje dizajner enterijera nikad ne bi stavio u kuhinju, a jedna je veoma popularna

18.02.2023

16:09

1

Autor: Z. A.

Nije svaka boja pogodna za kuhinju

Ove četiri boje dizajner enterijera nikad ne bi stavio u kuhinju, a jedna je veoma popularna
Moderna kuhinja - Copyright Pixabay

Boje u enterijeru i te kako mogu da utiču na razne segmente našeg života, pa zato nam dizajneri enterijera daju smernice kako bi nam život bio lepši i lakši. A uskoro će i proleće, ko stvoreno za promene i transformaciju.

Tako smo stigli i do boja koje će nam narušiti životni sklad ukoliko ih unesemo u kujnu - i na zidove ili ako se pak odlučimo da određena boja dominira na kuhinjskim elementima.

- Naime, neke boje mogu da ostave hladan, neprivlačan i nepoželjan izgled kuhinje.
Moguće je da će vam samo kvariti raspoloženje. A ukoliko već želite neutralnu boju koja nije bela, predlažem mešavinu sive i bele - savetuje Feniks Grej.

Neće sve boje dobro izgledati u vašoj kuhinji iako su u drugim prostorijama u kući možda savršene, kazao je Grej, te objasnio:

- Kao prvo, iako je zelena za kuhinju sad u trendu, moj savet je da je izbegavate, posebno one tamnije nijanse jer one na kuhinju bacaju senke koje nisu nimalo lepe, a još deluje prljavo, čak više nego crna - pojasnio je.

Ukoliko baš želite zelenu u kuhinji, on savetuje svetlije nijanse zemljanih tonova.

Druga boja koju bi prema njegovom mišljenju trebalo izbegavati jeste crvena.

- Kuhinjski prostor je zamišljen kao prostor u kojem se opuštate i uživate, a crvena je veoma moćna, nemirna i ja bih je svakao izbegavao u kuhinji - rekao je pa dodao da ni žuta nije poželjna jer vizuelno unosi neki haos u prostor.

Pixabay
Žuta kuhinjica

I poslednja koju valja zaobilaziti u kuhinji jeste siva.

- Iako bi siva mogla biti vaša omiljena boja kada niste sigurni šta da odaberete, imajte na umu da neće izgledati tako dobro u vašoj kuhinji kako biste pomislili. Jedina stvar na koju me siva podseća jeste to kao da je neko kuću preokrenuo naopako - objašnjava Feniks.

Unsplash
Siva kuhinja

- I ne samo to, ta boja zna da ostavi hladan, neprivlačan i nepoželjan izgled. Moguće je da će vam samo kvariti raspoloženje - dodao je.

- Ako želite neutralnu boju koja nije bela, predlažem „greige“ - to je fina mešavina sive i bele - savetuje, a prenosi The Sun.

Unsplash
Siva kuhinja

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike