Nova fotelja, tepih ili promena boje pločica - detalji koji mogu da transformišu enterijer

29.11.2022

15:21

0

Kako da transformišete kupatilo, unesete značajne promene u dnevnom boravku i malim prostorijama, kao i kako da unesete toplinu u svoj životni prostor

Nova fotelja, tepih ili promena boje pločica - detalji koji mogu da transformišu enterijer
Copyright Pixabay/asyabilisimm

Možda ste se nedavno uselili u svoj novi dom, ili želite da napravite neke male ili velike promene u svom trenutnom životnom prostoru.

Kako bi te promene bile što efektnije i finansijski prihvatljivije možete da iskoristite trikove koji su dobro poznati dizajnerima enterijera. Čak i najmanje promene nekada mogu imati ogroman uticaj na transformaciju prostora.

U cilju da vam pomognemo da pronađete inspiraciju koja vam je potrebna u ovom tekstu pisaćemo kako da transformišete kupatilo, unesete značajne promene u dnevnom boravku i malim prostorijama, kao i kako da unesete toplinu u svoj životni prostor.

Okrugli tepisi mogu instant da učine da soba izgleda veće

Dizajneri enterijera savetuju: ako želite da prostor instant izgleda veće, neka tradicionalne tepihe zamene okrugli tepisi.

Ova promena je vrlo upečatljiva, naročito ako se umesto neutralnih odaberu okrugli tepisi smelijih nijansi. Do iluzije većeg prostora dolazu usled činjenice da ovalni i okrugli tepisi ne daju definiciju prostora na isti način kao što to čine klasični pravougaoni.

Ukoliko vam nije neophodno da prostor izgleda veći, ali želite neku promenu, novi tepih može da da potpunu novu estetiku sam po sebi - važno je samo biti obazriv pri izboru boja i materijala kako bi promena bila što efektnija.

Savremene akcentne fotelje

Isto kao sa tepisima, promena fotelje takođe ne može ostati nezapažena, naročito ako se odaberu savremene akcentne fotelje. Promena kompletne garniture za sedenje može da bude skup i komplikovan poduhvat koji se, bez obzira na cenu, ne radi toliko

često, ali promeniti jednog komada nameštaja, poput fotelje, ne mora da bude teško, a može u potpunosti da osveži prostor.

Fotelje jednostavnih linija i neočekivanih boja uneće neophodnu razigranost u prostor, dok, u zavisnosti od ostalog nameštaja koji se nalazi u prostoriji možete da se poigravate i sa drugim trendovima, poput akcentnih rustičnih, boho fotelja i glamuroznih oblika koji će postati fokusne tačke u prostorij.

Uz farbe za pločice promena izgleda kupatila ne mora da bude skupa

Dizajnerski trik za koji su mnogi od nas saznali tokom pandemije odnosi se na transformaciju kupatila. Naime, postoje jeftini načini da se u potpunosti izmeni izgled kupatila bez potrebe za kompletnim renoviranjem. Farbe za pločice jedan su od omiljenih trikova dizajnera enterijera jer se njima transformiše brlo brzo najveća površina u kupatilu. Pored farbi za pločice, mogu se koristiti i specijalne vodootporne folije za pločice koje takođe doprinose osveženju, a velika promena podova može se postići i korišćenjem vinila i lvt podnih obloga koje se jednostavno mogu postaviti preko postojećih podova.

Ukrasna ogledala dodaju trenutnu svetlost svakom prostoru

Još jedan trik koji manji prostor može učiniti većim jesu dekorativna ogledala. Međutim, o je samo početak. Ogledala su takođe fenomenalan dodatak za velike prostorije koje imaju ograničenu količinu prirodnog svetla.

Kako bi se ovaj problem premostio, najbolje je da se ogledalo postavi direktno nasuprot prozora da se reflektovala svetlost. Dekorativna ogledala će takođe ulepšati prazan zid i biti odličan dekorativni element sama po sebi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike