Uklonićete i najtvrdokornije fleke sa odeće: Potrebna vam je samo jedna namirnica

03.11.2022

08:52

0

Autor: Z.A.S.

Prema jednom stručnjaku za čišćenje, nije potrebno potrošiti bogatstvo na proizvode za uklanjanje fleka kako bi naša odeća izgledala dobro kao nova

Uklonićete i najtvrdokornije fleke sa odeće: Potrebna vam je samo jedna namirnica
Copyright Profimedia

Svi znamo koliko je užasno kada se odeća isfleka, a pogotovo kada se to dogodi na svetlim materijalima ili nekoj stvari koju izuzetno volimo.

Zapravo, kad malo bolje razmislimo, izgleda kao da samo naše omiljene stvari redovno nastradaju.

Međutim, prema jednom stručnjaku za čišćenje, nije potrebno potrošiti bogatstvo na proizvode za uklanjanje fleka, kako bi naša odeća izgledala dobro kao nova, jer jedan prirodni proizvod može delotvorno da ukloni fleke.

Pexels
 

Dejan Dimitrov je za "Mirror" rekao da je limun jedini predmet koji će vam biti potreban za uklanjanje čak i najtvrdokornijih fleka i koji može da pomogne u rešavanju brojnih nezgoda u pranju veša. A najbolji deo je to što nećete riskirati da uništite svoje osetljive tkanine, jer kiseli sok od limuna nije tako jak kao hemijska sredstva za uklanjanje fleka.

Utrljajte sok od limuna na sve masne tragove i pustite da odradi svoj posao. Nakon što se sok osuši, stavite odevni predmet u veš mašinu na uobičajeno pranje i biće ponovo kao nov.  I nekoliko kapi limunovog soka neće samo očistiti tragove masnoće, već je savršen i za uklanjanje fleka od paradajza, lubenice i drugih vodenastih materija.

Pexels
 


Za delotvornu alternativu skupom sredstvu za uklanjanje fleka, pomešajte jednu trećinu šoljice limunovog soka sa dve trećine vode u činiji. Stavite svoju odeću u tečnost i ostavite da odstoji pola sata. Završite pranjem predmeta u normalnom ciklusu pranja kako biste uklonili sve tragove fleke.

Možete čak da upotrebite i limunove da vratite sjaj svojim belim komadima kada vremenom izgube svoju svetlinu. Dodavanje soka od limuna u veš kada ga stavite u veš mašinu prirodno će posvetliti tkanine.
Pexels
 


Čarobna svojstva limunovog soka ne prestaju samo tu, jer citruse možete da koristite i kao balzam za veš za prirodno omekšavanje peškira i posteljine. Dodavanjem pola šoljice soka od limuna u ciklus pranja vaša, odeća i posteljina će biti mekane i bez rizika da proizvodi iritiraju osobe s osetljivom kožom.

Sok od limuna može da se koristi čak i kao netoksično sredstvo za čišćenje plesni, tako da možete da sprečite stvaranje plesni na odeći, kao i osigurati da vaša veš mašina bude temeljno očišćena kako biste sprečili pojavu plesni oko gume ili u fiokama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike