Sitni i efikasni trikovi koji će vam pomoći da brzo zagrejete sobu i održite je toplom

25.09.2022

12:28

0

Autor: D. R.

Štedi energiju, a ne zahteva nikakav veli trud

Sitni i efikasni trikovi koji će vam pomoći da brzo zagrejete sobu i održite je toplom
profimedia-0641199510 - Copyright Profimedia

Hladni dani su nam stigli i nikako nije prijatno, a ni poželjno da se smrzavamo u kući. Sobe u kojima boravimo treba da budu tople i da tako ostanu što duže, a da nema potrebe da neprestano pojačavate grejanje.

To možete postići tako što ćete uzeti obzir sledeće savete. Oni ne zahtevaju mnogo truda od vas i što je najvažnije – jeftini su i nećete više bespotrebno rasipati energiju.

Aluminijumska folija

Kako ne biste gubili toplotu iz radijatora, na njegovu zadnju stranu stavite aluminijumsku foliju. To će preusmeriti topli vazduh prema centru sobe.

Zavese

Ujutro otvorite zavese širom i pustite u sobu jutarnju svetlost koja je „zarobljena“ u prozorima. Pre spavanja navucite zavese kod svih prozora. U većini domova, grejanje je noću slabije, a zavese će sprečiti da topli vazduh izlazi kroz prozore. Zavese koje koristite zimi treba da budu što deblje. One će duže zadržati toplotu.

Pixabay
 

Ukrasite zidove

Postavljanje fotografija, ogledala i slika na zidove sprečiće gubitak toplote. Čak i deblji poster može napraviti dodatni sloj izolacije,što povećava temperaturu u stanu i tako sprečava hladne zidove da upijaju topli vazduh.

Tepisi

Tepisi i ćebad su vrlo korisni. Osim što su dekorativni elementi, oni sprečavaju sakupljanje hladnog vazduha u prostoriji. Ako nemate dobru izolaciju poda, čak deset odsto toplog vazduha može se apsorbovati u hladni pod. Tepisi su odlični izolatori, a oni će vam zagrejati i stopala.

Pixabay
 

Ne zagrevajte prostorije koje ne koristite

Ne zagrevajte hodnike i prostorije koje ne koristite. Isključite grejanje u njima i zatvorite vrata kako biste sprečili nepotreban gubitak toplote.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti