Napravite moćno univerzalno sredstvo za čišćenje: Potrošićete manje od 100 dinara, a zbog jednog sastojka će božanstveno mirisati

24.06.2023

09:22

0

Autor: Z.A.S.

Ono što je najvažnije, u njemu nema hemikalija koje bi mogle da budu štetne po zdravlje vaše porodice

Napravite moćno univerzalno sredstvo za čišćenje: Potrošićete manje od 100 dinara, a zbog jednog sastojka će božanstveno mirisati
pexels-karolina-grabowska-4239040 - Copyright Pexels

Univerzalna sredstva za čišćenje su sjajna. Pre svega jer su nam dovoljna za većinu površina, a i zbog toga što kada ih kupimo ili napravimo, znamo koliko novca smo dali u odnosu na to kada ih kupujemo više, pa se u silnim kupovinama sludimo i potrošimo mnogo, a da maltene ne znamo ni na šta.

Mama dvoje dece i vlasnica firme za čišćenje, Elizabet Lesl, odlučila je da podeli savet za jednostavno univerzalno sredstvo za čišćenje svih površina u kući.

Potrebno vam je sao nekoliko jednostavnih sastojaka, koje verovatno već imate kod kuće.

Pexels
 

- Ovo sredstvo za čišćenje možete da koristite bilo gde, od spavaće sobe do kupatila. I što je najvažnije, u njemu nema hemikalija koje bi mogle da budu štetne po zdravlje vaše porodice - rekla je Elizabet.

Kako se pravi?

Vrlo jednostavno! Pomešajte šolju vode sa šoljom alkoholnog sirćeta, jednom kašikom deterdženta za pranje sudova i tri kapi ulja od karanfilića.

Dobijenu tečnost sipajte u praznu flašicu sa raspršivačem, a svaki put pre upotrebe je dobro promućkajte.

- Belo sirće sadrži kiselinu koja je dobra za dezinfikovanje površina jer ubija bakterije - podsetila je Elizabet.

Profimedia
 

Pored toga, savetovala je da u tečnost dodate i 10 kapi nekog eteričnog ulja po izboru, jer je miris tečnosti za čišćenje jak.

- Dodajem ulje pomorandže, jer se lepo slaže s mirisom karanfilića, ali možete da dodate i ulje lavande - predložila je Elizabet.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike