Kafu redovno prosipate u sudoperu? Evo zbog čega pravite ogromnu grešku

18.04.2022

18:21

0

Ostaci hrane, masnoća, pa čak i talog kafe bi mogle da budu pogubne za cevi

Kafu redovno prosipate u sudoperu? Evo zbog čega pravite ogromnu grešku
Sudopera - Copyright Profimedia

Više puta smo pisali o tome da nije dobro sve i svašta prosipati u sudoperu. Ukoliko vam i dalje nije jasno zbog čega, reći ćemo vam da je stvar jednostavna - naškodićete cevima, jer se sav talog od masnoće i prljavštine skuplja u njih.

Međutim, mnogo puta se dogodi, a nekima je čak i navika da u sudoperu prosipaju tečnosti za koje smatraju da neće biti štetne za cevi. I time pravimo veliku grešku.

Kafa je jedna od tih stvari. Mnogi od nas je, kada preostane, a ovo se odnosi i na talog, prospu pravo u sudoperu, a zatim isperu i operu šolju iz koje su je pili.

Jasno vam je da to ni najmanje nije dobra ideja.

Talog od kafe se ponaša slično kao i mast - deluje kao mulj i vrlo lako može da zapuši cevi i zato je najbolje da ga bacite pravo u đubre ili ga iskoristite kao đubrivo.

Slično je i sa mašću, s tim da nju ne bi trebalo da koristite kao đubrivo, već da sačekate da se zgusne, pa da je pokupite i bacite u đubre.

Unsplash
 

Kada su u pitanju ostaci hrane, njih takođe ne bi trebalo da bacate u sudoperu, a ovo se posebno odnosi na kosti. Kost može da probuši cev, a ostaci hrane koji se skupljaju bi mogli da je zapuše.

I, na kraju, ovo važi i za stare lekove. Nikada ih nemojte bacati u sudoperu, čak ni ako se lako tope. Najbolje bi bilo da ih odnesete na specijalizovana odlagališta, ili ih, u krajnjoj meri, dobro zatvorite u neku kesu i odložite u kontejner.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike