Upravo ste očistili kuhinju? Vratite se, imate još posla, a stručnjakinja za čišćenje otkriva na šta ste sve zaboravili

05.04.2022

17:14

0

Daske za seckanje nije dovoljno oprati sunđerom i deterdžentom, a ručke na vratima frižidera možda izgledaju čisto, ali su daleko od toga

Upravo ste očistili kuhinju? Vratite se, imate još posla, a stručnjakinja za čišćenje otkriva na šta ste sve zaboravili
Čišćenje kuhinje - Copyright Profimedia

Podrazumeva se da se, prilikom čišćenja, uvek trudimo da budemo temeljni.

Pogotovo kada je reč o kuhinji u kojoj se priprema hrana.

Međutim, Kerolajn Solomon, stručnjakinja za čišćenje i organizaciju, otkriva da postoje mesta koja retko čistimo, a prepuna su bakterija.

Prema njenim rečima, jedno od glavnih mesta koje redovno zaboravljamo je, verovali ili ne, fioka za proizvode u frižideru.

Da bismo je očistili, neophodno je da sve izdvadimo iz nje, a to često može da bude naporno i dosadno, pa taj deo posla najradije izbegnemo.

Ukoliko i vi to radite, bilo bi dobro da što pre to ispravite, savetuje ona.

Takođe kaže da, iako ste, možda, očistili ceo frižider, postoji velika verovatnoća da ste zaboravili da očistite ručku na vratima. Imajte na umu da je, tokom celog dana, pipate rukama koje nisu uvek čiste i da na njoj može da ostane puno prljavštine i bakterija, iako na prvi pogled ne izgleda tako.

Pexels
 

U kuhinji se krije još stvari na koje uglavnom zaboravimo kada je čišćenje u pitanju.

Primera radi, otvarač za konzerve možda izgleda čisto, međutim, pranje sunđerom i deterdžentom nije uvek dovoljno. Kerolajn predlaže da ga potopite u alkoholno sirće na 10-ak minuta, da biste bili sigurni da su sve bakterije uklonjene.

Zatim, bez obzira na to što redovno održavate daske za seckanje, poželjno je da ih redovno dezinfikujete, a ovo se posebno odnosi na daske na kojima rukujete sirovim mesom. Ukoliko se na nekoj dasci zadržao miris crnog ili belog luka, istrljajte je solju i limunom da biste uklonili neprijatne mirise.

Profimedia
 

Još jedna stvar na koju retko kad obratimo toliko pažnje jeste čep za sudoperu. On možda izgleda čisto na površini, ali neprijatni mirisi se tu često zadrže. Čistoću će vam osigurati dodavanje sode bikarbone, sirća i kupuće vode u njegov otvor.

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike