Recept dana: Sarme kakve još niste probali - kada im dodate jedan sastojak dobićete najukusnije jelo na svetu

09.11.2021

08:08

1

Ovogodišnju slavsku trpezu obogatite sarmom kojoj ćete dodati jedan novi sastojak

Recept dana: Sarme kakve još niste probali - kada im dodate jedan sastojak dobićete najukusnije jelo na svetu
Printscreen/YouTube, Moja mala kuhinja

Sarmu svi obožavaju, ali je do sada niste kuvali sa belim vinom. Tradiconalnom srpskom jelu belo vino daje poseban šmek, pogotovo ako se doda i malo kima.

Isprobajte da pripremite sarmu na ovaj način. Ako volite sarme, pored standardnih i sarmica od zelja, probajte i sarmu sa svežim kupusom.

Posle sarmi počastite se nekim ukusnim kolačem.  

Sastojci:

  • kiseli kupus
  • 800 g mlevenog mesa
  • 1 šargarepa
  • malo slanine
  • pirinač
  • ½ glavice crnog luka
  • 1,5 kašičica začinske paprike
  • 1 šoljica belog vina
  • malo kima, lovorov list
  • suvo meso

Priprema:

Iseckajte sitno crni luk, šargarepu i slaninu, pa pomešajte. Dodajte mleveno meso i pirinač koji ste prethodno potopili u vrelu vodu na nekoliko minuta samo da omekša. Lepo sjedinite. Ako želite, možete da propržite luk, šargarepu, slaninu i meso. 

Začinsku papriku pomešajte sa vodom i pospite na dno šerpe. Preko stavite 2 lista kupusa. Zatim na svakom listu sarme isecite vrh i stavite punu kašiku mesa i uvijajte. Kada poređate prvi red sarmi, sipajte belo vino, pa nastavite da ređate. U sredinu stavite suvo meso.

Prelijte sa malo vode i stavite malo kima i lovorov list. Ako je potrebno u toku kuvanja dodajte još malo vode. 

Bon appetit!

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Stvar ukusa

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti