Vreme je da zamiriše kuvano vino: Znamo tajni sastojak koji mu daje najbolju aromu

25.11.2020

16:05 >> 14:25

0

Zima je lepša uz ovaj napitak

Vreme je da zamiriše kuvano vino: Znamo tajni sastojak koji mu daje najbolju aromu
Copyright Profimedia

Postoje neki ukusi i mirisi koji su rezervisani samo za određena godišnja doba. Zimi je rezervisana za tople napitke, među kojima je kuvano vino u vrhu.

Ako ste se čudili kako u kafićima uvek bolje ispadne, nego u kućnoj radinosti, vreme je da vam otkrijemo trik koji sve menja. Sastojak koji kuvanom vinu daje posebnu aromu i njegov prepoznatljiv šmek je kriška pomoradže.

U nastavku pogledajte kako se pravi ova zimska delicija.

Sastojci koji su vam potrebni:

  • 500 ml vina
  • 125 ml vode
  • 2 kašike šećera
  • karanfilić
  • biber
  • muskatni orah
  • veća kriška pomorandže

Priprema:

Jednu kašiku šećera otopiti na tihoj vatri, pa kad požuti, prelijte vodom. Onda pojačajte temperaturu i sačekajte da voda provri. Zatim dodajte još jednu kašiku šećera i vino. Kad počne da peni, sklonite sa ringle. Vino ne sme da provri.

Zatim dodajte i ostale sastojke, pa sačekajte 5 minuta pre nego što krenete da pijete kako bi svi sastojci pustili aromu.

Saznaj više:

Svi ga volimo i spremamo, al’ niko bolje od kuvara sa dve Mišlenove zvezdice: Znate li koje ulje krompir ne voli?

23 namirnice od kojih mršavite dok ih jedete

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike