Topla čokolada s rumom i zimskim sastojkom koji dušu greje
U šolji ove čokolade živi sreća
Tokom zimskih popodneva svi žele samo jedno: da se ušuškaju u omiljeno ćebence i uz dobru seriju, film ili knjigu uživaju u šolji nekog toplog napitka. A zašto izbor za hladne večeri ne bi bio, recimo, topla čokolada? I zašto umesto klasične verzije ne biste isprobali ovu zimsku s dodatkom ruma i fantastičnog cimeta? Upravo za to i takvo uživanje imamo recept.
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Vreme je da zamiriše kuvano vino: Znamo tajni sastojak koji mu daje najbolju aromu
Za toplu čokoladu potrebno vam je:
- 1,5 l mleka
- 250 g naseckane crne čokolade
- 200 ml slatke pavlake
- 1 manja kašičica cimeta u prahu
- 5 kašika ruma
A evo kako se priprema
U veću posudu stavite mleko, pavlaku, rum i cimet. Zagrejte do vrenja na srednje jakoj vatri. Kada provri, pomerite s vatre i odmah ubacite čokoladu. Dobro mešajte kašičicom dok se sva čokolada ne otopi i ne sjedini s tečnošću. Sipajte u šoljice i odmah poslužite. Vruću čokoladu po želji možete ukrasiti ulupanom slatkom pavlakom, a možete da dodate i kolačiće od sleza, ako imate.
Bon appetit!
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari