Recept dana: Pohovane tikvice iz rerne, zdravija i brža verzija čuvenog domaćeg jela

18.05.2021

06:08 >> 21:46

0

Autor: Z. A.

Bez mirisa i suvišnih kalorija

Recept dana: Pohovane tikvice iz rerne, zdravija i brža verzija čuvenog domaćeg jela
Copyright Instagram: adrys_homemade

Pohovane tikvice omiljena su hrana mnogih ljudi. Međutim, mnogi izbegavaju da ih pripremaju iz dva razloga – prvi je to što nakon prženja u ulju kuća ne miriše baš najlepše, a svi već znamo da taj proces pripreme hrane nije zdrav. Zato su pohovane tikvice iz rerne spas.

Sastojci:

  • 2 veće tikvice
  • 3 čena belog luka
  • 1 ravna kašičica soli
  • 1 ravna kašičica sode bikarbone
  • 2 jaja
  • 5/6 kašika brašna po izboru.

Priprema:

1. Tikvice oljuštite i izrendajte. Posolite ih, promešajte i ostavite oko 10 minuta da puste tečnost. Beli luk sitno iseckajte.

2. Nakon što su tikvice odstajale, iscedite ih rukama, pa im dodajte iseckani beli luk, so i sodu bikarbonu. Dodajte jaja, pa sjedinite smesu.

3. Na kraju dodajte brašno. Od toga koliko ste dobro iscedili tikvice zavisi koliko će vam ovde brašna biti potrebno. Sipajte postepeno do željene gustine.

4. Rernu uključite na 200 stepeni. Na pleh obložen pek-papirom kašikom uzimajte smesu i formirajte pljeskavice. Smanjite rernu na 180 stepeni i pecite 20 minuta.

Bon appetit!

možete i ovo da pripremite

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike