Recept dana: Zapečena feta s medom, zakuska sa pet zvezdica

10.04.2021

06:08 >> 06:32

0

Autor: Z. A.

Predjelo koje se uvek sprema još nekoliko puta

Recept dana: Zapečena feta s medom, zakuska sa pet zvezdica
Copyright Profimedia

Pečenu fetu je najbolje da služite toplu, ali nećete pogrešiti i ako je servirate prohlađenu.

Savršena je s prepečenim hlebom i sa malo dodatnog meda ili nekog specijalnog džema, npr. od smokve.
Trebaće vam samo pet minuta da sve pripremite i stavite u rernu i to je to. Posle pečenja može direktno na sto.

Važno je da uzmete pravu grčku fetu. To je sir znatno drugačijeg ukusa i teksture od naše fete i mnogo ćete pogrešiti ako ih u ovom receptu zamenite. Grčka feta je jak, stari sir, tvrđe i specifične teksture.

Sastojci:

  • 250 g grčkog feta sira
  • malo svežeg ruzmarina
  • 2-3 čena belog luka
  • sveži krupno mleveni biber
  • 1 manja glavica ljubičastog luka
  • 1 kašika kapara (mogu usoljeni)
  • 2 kašike malsinovog ulja
  • 2 kašike meda

Priprema

1. Rernu zagrejte na 200 stepeni a posudu za pečenje obložite papirom za pečenje. Uzmite u obzir da će med iscureti tokom pečenja i da će se malo jače osećati.

2. Na papir stavite dve kašike maslinovog ulja, pa na to položite sir. Sa strane stavite luk isečen na kriške, čenove belog luka koje ste zgnječili samo da se otvori ljuska, kapare i listiće ruzmarina.

3. Sir dobro zalijte medom. Možete malo da zagrejete med ako je gušći. Pospite biberom i stavite u rernu na 25-30 minuta. Možete dodati i neku maslinu.

4. Ispečeni sir poslužite sa prepečenim hlepčićima koje ste prelili maslinovim uljem i uživajte!

Bon appetit!

možete da pripremite i

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike