Ni slučajno ne bacajte kiseli kupus čim otopli: Uz pomoć jedne stvari sačuvaćete ga čak do leta

26.02.2023

14:16

0

Autor: Z.A.S.

Mali trikovi velikih majstora

Ni slučajno ne bacajte kiseli kupus čim otopli: Uz pomoć jedne stvari sačuvaćete ga čak do leta
Kiseli kupus - Copyright Profimedia

Većina nas obožava kiseli kupus i zimu ne možemo da zamislimo bez zaliha ovog preukusnog povrća od kojeg se prave najukusnije sarme i podvarci.

Međutim, šta kada napravimo određenu količinu, ali se vreme malo poigra sa nama, pa usred zime, neočekivano, postane toplije? Potpuno je jasno da će se kupus pokvariti.

Da, pokvariće se ukoliko niste upoznati sa malim cakama velikih majstora i ako ne znate šta treba da uradite, a potrebno je da ispratite svega nekoliko koraka i kiseli kupus ćete moći da sačuvate do leta.

Profimedia
 

Ukoliko primetite da se zakiseljena voda povećano peni, u bure dodajte vinobran, u količini od pet do 10 grama.

Kiseli kupus možete da spasete na još jedan proveren način.

Bitan je procenat soli u vodi, salinitet.

Naspite 4% soli u neku kantu. Recimo, u kantu od 10 l sipajte 400 gr soli, pa tako nalivajte sve dok se ne nalije za šaku iznad gornjeg sloja, a zatim prebacite kupus iz prethodnog bureta i pritisnite ga tako da glavice ne plivaju.

Profimedia
 

Kupus ređajte kako raste. Nema pretakanja, jer nema potrebe da se pretače na taj salinitet. So u kanti se zatim dobro razmuti.

Kad to sve uradite, važno je da se bure sa kupusom prebaci u podrum u koji ne dopire dnevna svetlost. Samo tako ćete kiseli kupus sačuvati do leta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike