Sve vreme pogrešno čistimo kupus: Ovako je pravilno i brže, a ne treba vam čak ni nož (VIDEO)

25.12.2022

13:48

0

Autor: Z.A.S.

"Tik-Tokerka" otkrila fenomenalan trik

Sve vreme pogrešno čistimo kupus: Ovako je pravilno i brže, a ne treba vam čak ni nož (VIDEO)
Kupus - Copyright Pexels

Bilo da volite sladak kupus, ili kupus salatu, da biste ga pripremili, što kao jelo, što kao prilog, prvo što morate da uradite jeste da ga očistite.

A njegovo čišćenje je nekada naporno, pogotovo kada treba iseći i izvaditi koren koji je prilično tvrd, pa to nekada teže ide.

Kupus je zdrava namirnica koja se čak koristi i kao lek i to sa razlogom, jer ovo povrće je prilično moćno i pravi je melem za ceo organizam. Ukoliko niste znali, kupus može da pomogne u uklanjanju bola ili otoka.

Takođe je i niskokaloričan, pa je glavni sastojak mnogih salata, a čuvena je i kupus dijeta u koju se mnogi kunu. Još kada bi postojao jednostavniji način da ga očistimo i isečemo, a da ne potrošimo previše vremena.

Jedna "Tik-Tokerka" je otkrila kako da, bez noža, i to za samo nekoliko sekundi, očistimo kupus, ali i zelenu salatu i da uklonimo koren, koji nam često zadaje glavobolju.

- Ovako me naučila moja mama - napisala je "Tik-Tokerka" Suzi u komentaru uz video koji su mnogi pohvalili.

Sve što treba da uradite jeste da celu glavicu kupusa okrenutu korenom nadole, snažno udarite o sto. Zatim, okrenite glavicu i rukama bukvalno iščupajte "srce" koje se već odvojilo od listova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike