Ukoliko želite da pečeno meso bude sočno i mekano, obavezno ga umotajte u koru od banane: Ovaj trik ne znaju ni najiskusnije domaćice

12.09.2022

14:39

0

Autor: Z.A.S.

Možete ga koristiti i za kuvanje govedine

Ukoliko želite da pečeno meso bude sočno i mekano, obavezno ga umotajte u koru od banane: Ovaj trik ne znaju ni najiskusnije domaćice
Pečeno meso - Copyright Profimedia

Svi vole sočno i mekano meso, a iskusne domaćice uglavnom znaju barem nekoliko trikova pomoću kojih će ga i pripremiti.

Međutim, ovaj trik retko koja domaćica zna, pa čak i ako je do sada ispekla kilograme i kilograme mesa.

O čemu je reč?

Da li ste znali da meso možete da pečete i sa korom od banane? Ovaj trik koriste profesionalni kuvari koji su ispričali šta je tačno potrebno da uradimo da bi meso bilo sočnije i ukusnije.

Ukoliko planirate da pečete meso u rerni, prvo ga dobro začinite, a zatim ga umotajte u koru od banane.

Zatim ga pričvrstite kuhinjskim koncem i stavite ga u tepsiju, pa ga pecite. Koru uklonite pre serviranja.

Profimedia
 

Meso će biti i mekanije i aromatilnije, a ovaj trik možete da koristitie i ukoliko kuvate govedinu, s tim da, u tom slučaju, meso nećete obmotati korom, već ćete koru ubaciti u šerpu da se kuva zajedno s mesom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti