Kuvari savetuju: Ovo nikada nemojte da naručujete u italijanskom restoranu

10.09.2022

12:12

0

Autor: D. R.

"Kada odete u navodno italijanski restoran i osetite ovo, samo bežite"

Kuvari savetuju: Ovo nikada nemojte da naručujete u italijanskom restoranu
profimedia-0413372204 - Copyright Profimedia

Velika je istina da je italijanska kuhinja jedna od najukusnih i da je mnogi preferiraju. Postoje ubedljivi razlozi zašto je italijanska hrana najpopularnija na svetu. Od ručno pravljene testenine do mekane fokače, u italijanskim restoranima ima mnogo toga što se jednostavno obožava.

Nažalost, takođe postoji mnogo toga što treba izbegavati ukoliko niste sigurni da se u restoranu u kojem se nalazite prave originalna italijanska jela.

Vlasnik kompanije "Corleone Fine Italian", Đani Ruso, je za magazin "Eat This, Not That" naveo da je u trendu amerikanizacija recepata. Recimo, Amerikanci pripremaju italijansku hranu koristeći nezdrave sireve pune ugljenih hidrata jer su oni jeftiniji.

Unsplash
 

Ovakve namirnice se zapravo ne koriste preterano često u Italiji. Bilo kakvo odstupanje od originalnih recepata će pokvariti kvalitet obroka. 

- Italijanima je hrana sveta. Rođen sam u Njujorku, a moja porodica je iz Napulja, tako da mi je muka od lažne italijanske hrane u Americi - dodao je Ruso.

On smatra da u restoranima u kojima se ne pripremaju originalni recepti nikada ne bi trebalo da naručite:

- Karbonaru napravljenu od slatke pavlake, jer je za dobar ukus sasvim dovoljan parmezan i ne treba dodavati bilo koju drugu vrstu mlečnih proizvoda.

- Salatu s morskim plodovima - zato što se u većini restorana, nažalost, ne poslužuju sveži morski plodovi.

- Nemojte dodavati previše maslinovog ulja jer ga Italijani zapravo ne koriste u velikim količinama.

Pixabay
 

Kuvarica Barbara Polastrini je rekla da na jednostavan način možete saznati poslužuje li restoran u koji ste ušli 'pravu' italijansku hranu ili ne. 

- Nisam prepoznala miris koji obično imamo u autentičnom italijanskom restoranu, svež miris paradajz sosa koji se krčka na šporetu ili čorbu koja se polako kuva. Sve što sam osećala bile su tone belog luka. U Italiji ne koriste mnogo belog luka - kaže ona i zaključuje:

- Dakle, kada odete u navodno italijanski restoran i osetite miris belog luka, samo bežite. Ovo je prvi znak da jedete lažnu italijansku hranu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike