Engleski restoran zaratio s veganima: „Dosta nam je vašeg stava da ste bolji od drugih“

16.08.2022

12:18

0

Autor: D. R.

"Ovo je mala kuhinja. Mi proizvodimo ukusnu, domaću hranu. Ne želimo da kuvamo biljne pljeskavice, mahunarke i pasulj. To nije naša hrana"

Engleski restoran zaratio s veganima: „Dosta nam je vašeg stava da ste bolji od drugih“
profimedia-0192893209 - Copyright Profimedia

Poznati restoran "The Kitchen at London House", koji se nalazi ostrvu Wight u Engleskoj, suočio se s gomilom kritika i negativnih komentara kada su početkom prošle nedelje objavili jelovnik za novi restoran.

Reakcija veganske zajednice na ostrvu usledila je nakon što su restoran i bistro nedavno na svojoj Fejsbuk stranici objavili večernji meni za petak i subotu za njihov novi restoran London House Bistro.

Jelovnik se može pohvaliti glavnim jelima uključujući kratka goveđa rebra, kasulet od pačjih nogu, brancina - i jedinu vegetarijansku opciju kolača od smokava i kozjeg sira. Međutim, pošto su videli da jelovnik ne sadrži veganska jela, neki su kritikovali restoran što ne zadovoljava njihove potrebe.

Samo tri dana nakon što su objavili jelovnik, "The Kitchen at London House" je napisala još jedan post u kome se žale na komentare „zastrašivanja“ koje su dobili od nekih vegana.

Povodom ovoga, restoran se oglasio na svom Facebook profilu uputivši izvinjenje.

- Izvinili smo se pristojno i profesionalno ljudima koji su bili razočarani time što ne poslužujemo veganska jela. Međutim, pojedini zlobnici su smatrali da je njihovo pravo da kritikuju tu činjenicu - naveli su iz restorana.

Nakon toga upitali su vegane:

- Mislite li da ako maltretirate nekoga, da se će taj preispitati i promeniti svoju odluku?

- Ne, neće. Zasitili smo se bahatog stava "bolji smo od drugih" - navode iz "London Housea".

U objavi je naveo kako su u prošlosti imali veganska jela i razne opcije, ali su im vegani i tad zamerali.

Seli Kuper, vlasnica bistroa koja je napisala objavu na Fejsbuku, rekla je da je donela odluku da prestane da služi hranu za vegane nakon što je osoblje počelo da se oseća zlostavljano.

Pre pandemije, kafić je služio veganske krem čajeve i vegansku slaninu, rekla je ona. Ali gosti vegani su počeli da se žale da se veganski proizvodi čuvaju u istim rashladnim ormarićima kao i meso. Rekli bismo im koje veganske opcije možemo da im ponudimo, a oni bi rekli da je to "odvratno".

Pexels
 

Gospođa Kuper (60) kaže da je njena rastuća iziritiranost prema "militantnoj manjini" dovela do njene odluke da ne nudi vegansku opciju na meniju bistroa.

- To je mala kuhinja. Mi proizvodimo ukusnu, domaću hranu. Ne želimo da kuvamo biljne pljeskavice, mahunarke i pasulj. To nije naša hrana - rekla je Seli.

Takođe su poručili veganima da postoje drugi restorani koji poslužuju jela za njih te ih uputio da tamo i odu:

- Ako želite vegansku hranu, idite u veganski restoran.

Inače, restoran je u prošlosti osvajao nagrade za svoje domaće hlebove, a takođe je poznat po svojim domaćim džinovskim rolnicama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike