Recept dana: Punjene paprike na ruski način - u mleveno meso dodaju jedan sastojak, a i zaprška je malo drugačija

16.01.2022

07:48

0

Pored srpskih punjenih paprika koje svi vole, isprobajte i ruski recept

Recept dana: Punjene paprike na ruski način - u mleveno meso dodaju jedan sastojak, a i zaprška je malo drugačija
Profimedia

Rusi punjene paprike prave slično kao i mi, samo što oni u mleveno meso, dok se dinsta, dodaju paradajz sok.

Takođe, zapršku prave klasično sa puterom i brašnom, ali dolivaju vodu u kojoj su se kuvale punjene paprike. Mi dodajemo i začinsku papriku kada su ovakva jela u pitanju.

Pravi domaćinski ručak je brzo gotov, a ako ste tek počeli da kuvate pored jednostavne musakepasulja ovo obavezno morate da naučite da spremate.

Odvažite se pa za desert pripremite najukusniju plazma tortu koju ste ikada probali.

Sastojci:

  • 6 paprika 
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 150 g pirinča 
  • 2 šargarepe
  • 50 ml paradajz soka 

Za zapršku: 

  • 2 kašike brašna 
  • 30 g maslaca 

Priprema:

Luk i šargarepu sitno iseckajte, pa dinstaje. Zatim dodajte mleveno meso i nastavite da pržite. Pred kraj dodajte i pirinač. Začinite po želji i sipajte paradajz sok. Ostavite još 2 minuta, pa sklonite sa vatre.

Paprike očistite i napunite nadevom, pa poređajte u šerpu. Na punjene paprike stavite tanjir i preko njega sipajte 1,5 l vode i 1 kašičicu soli. Kuvajte 30 minuta na laganoj vatri.

Otopite puter i dodajte brašno. Propržite minut i sipajte vodu od punjenih paprika. Začinite i prelijte opet paprike, ali sada sklonite tanjir.

Kuvajte još 5 minuta. 

Bon appetit!

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi