U novim BMW modelima uskoro ćete moći da igrate video-igre na ekranu

14.10.2022

17:15

0

Autor: D. R.

Sad nam je jasno zbog čega su ekrani u novim automobilima sve veći i veći

U novim BMW modelima uskoro ćete moći da igrate video-igre na ekranu
BMW volan - Copyright Profimedia

BMW je još jedan u nizu proizvođača automobila koji će omogućiti igranje video -igara na ekranu multimedijalnog sistema. Očigledno je da je kompanija Tesla opcijom Passenger Play uspešno probila led, a dalji rast ekrana i njihove rezolucije učinio je implementaciju kompjuterskih igrica neminovnom posledicom.

U slučaju BMW-a radi se o saradnji sa kompanijom AirConsole, sa sedištem u Švajcarskoj, koja nudi gejming platformu za pristup uobičajenim igricama putem televizora ili multimedijalnih sistema u automobilu.

Igrice će se pokretati direktno softverom ugrađenim u vozilo, a samo upravljanje će biti moguće preko uparenog mobilnog uređaja.

U BMW-u naglašavaju da uvođenjem ove opcije čekanje u vozilu postaje znatno podnošljivije, a pritom posebno misle na vreme čekanja dok se pune baterije električnih automobila.

Ovo je još jedan trend koji dolazi kao posledica elektrifikacije i specifičnosti koje električni pogon donosi u načinu korišćenja automobila.

AirConsole se fokusira na multiplejer igrice, a trenutno nudi oko 185 naslova. Nije poznato koje će sve igre biti ponuđene kroz BMW-ovu uslugu.

Sve što korisnik treba da uradi je da spoji smartfon putem QR koda. I, naravno, da kupi BMW sa velikim ekranom, piše b92.

Usluga će biti dostupna od 2023. godine, a još nije poznato na kojim modelima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike