Kada benzinska stanica pogreši: Satima točili gorivo po bagatelnim cenama

08.03.2022

19:42

0

Mnogi su najpre pomislili da je u pitanju greška na elektronskom displeju, ali...

Kada benzinska stanica pogreši: Satima točili gorivo po bagatelnim cenama
Ilustracija - Copyright Pixabay

Cene goriva u subotu su obarale rekorde, ali u belgijskom gradu Kampenhoutu na lokalnoj benzinskoj stanici odjednom su se prepolovile cene i benzina i dizela.

I dok su kod nas protekle nedelje vozači panično punili rezervoare i kanistere, u Beligiji nije bilo gužve na pumpama. Osim u jednom gradu, u subotu.

Naime, tog dana je u Kampenhoutu bilo prometnije nego ikada. Prolaznici su se veoma iznenadili kada su na jednoj benzinskoj stanici koja radi po principu samoposluživanja videli istaknute cene: 1,07 evra za litar dizela i 1,2 do 1,3 evra za litar benzina.

Mnogi su najpre pomislili da je u pitanju greška na elektronskom displeju, međutim svako ko je zaista otišao da natoči gorivo, otkrio je da su te cene stvarne.

Vest se munjevito proširila društvenim mrežama i nije prošlo mnogo vremena pre nego što je nastala velika saobraćajna gužva. Činilo se kao da je ceo Kampenhout došao da napuni rezervoar automobila, a u mnogim slučajevima i nekoliko rezervnih kanistera.

U međuvremenu se pokazalo da grupa Colruyt, pod koju spada pomenuta benzinska stanica DATS24, nije bila svesna pogrešnih cena. Nažalost, sve što je lepo ne traje baš večno, a nije poznato koliko je dugo trajao ovaj nepredviđeni "popust" i koliko kupaca je uspelo da ga iskoristi.

Inače, litar dizela na toj pumpi sada košta dva evra.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike