Akumulator se ispraznio, a automobil je zaključan? Evo kako se, u tom slučaju, otključavaju savremeni automobili

04.01.2022

06:30

1

Ključ je skriven u daljinskom upravljaču (kartici) vozila

Akumulator se ispraznio, a automobil je zaključan? Evo kako se, u tom slučaju, otključavaju savremeni automobili
Pixabay

Otvaranje automobila ključem umetnutim u bravu više "nije u modi", zbog čega se već dugi niz godina koristi zaključavanje i otvaranje daljinskim upravljačem.

Osim toga, u mnogim savremenim automobilima vrata se otključavaju bez intervencije vozača – sve što trebate da uradite jeste da sa "ključem" u džepu priđete vozilu i vrata će se automatski otključati.

A kako otvoriti vozilo u kome je baterija ispražnjena, a vlasnik nema klasični ključ?

Samo ostavlja utisak da ga nema, jer je skriven u daljinskom upravljaču (kartici) vozila. To je vrh ključa za hitne slučajeve koji odgovara bravi.

Sama brava nalazi se na uobičajenom mestu za automobile – ispod plastičnog poklopca vozačeve ručke, koji treba lagano ukloniti, prethodno povukavši ručku unazad.

Plastično kućište može biti lomljivo, posebno ako je hladno, pa ova aktivnost treba da se izvodi pažljivo. Nakon toga, lagano okrenite ključ u bravi.

Ako je automobil stariji od 6-7 godina, a ključ za hitne slučajeve nikada nije korišćen, onda se sa njim ne isplati "boriti". Brave su tako konstruisane da će se, ako ih pokušate snažno otvoriti, okrenuti, ali neće otpustiti cilindar.

Pixabay
 

Zato, ako osetite otpor odmah nakon umetanja vrha ključa u uložak brave, prvo nauljite mehanizam, a zatim je ponovo pokušajte otključati.

Ako to ne pomogne, biće vam potrebna pomoć stručnjaka za hitno otvaranje brave.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: B92

Najčitanije Vesti