24SEDAM KIKINDA Sanirana deonica Topolskog puta u dužini od 3,2 kilometra

20.07.2021

08:01

0

Autor: 24sedam

Vrednost radova iznosi 20 miliona dinara

24SEDAM KIKINDA Sanirana deonica Topolskog puta u dužini od 3,2 kilometra
CDA_3561-w1024 - Copyright Opština Kikinda

Putari kikindskog “Graditelja” danas privode kraju sanaciju dela deonice Topolskog puta, od raskrnice za Tobu do ulaza u Banatsku Topolu. Potpuno je rehabilitovana deonica u dužini od 3,2 kilometra.

Kako je precizirao Gojko Grubor, izvršni direktor “Graditelja”, sanirano je ukupno 19.200 kvadratnih metara asfalta. Širina puta ove deonice iznosi šest metara. Iako je poslednjih dana bilo kiša, nekih većih zastoja nije bilo.

- Mogu da kažem da poveren posao uspešno privodimo kraju i da nije bilo nikakvih problema - saopštio je Grubor.

Deonicu na kojoj su radovi u završnoj fazi obišli su i sa putarima razgovarali gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač i njegovi saradnici.

- Još na početku mandata obećali smo da ćemo veliku pažnju poklanjati našim selima. I ova slika potvrđuje da se držimo tog obećanja. Otkako je izgrađena 80- tih godina prošlog veka, ova deonica nije bila rekonstrisana. Putari su samo sanirali udarne rupe. Nakon ovih radova, vozače očekuje 3,2 kilometra potpuno sanirane deonice. Vrednost radova iznosi 20 miliona dinara, a ovu investiciju smo finansirali iz gradskog budžeta - saopštio je Lukač.

Opština Kikinda
 

On je potvrdio da ulaganjima u putnu infrastrukturu mogu da se nadaju i meštani drugih sela.

- Fokusiraćemo se na sela, kako bi meštani imali kvalitetne puteve, ulice i trotoare. Mogu da najavim radove u Bašaidu, Banatskom Velikom Selu i Novim Kozarcima. Kolovoz u po jednoj ulici, u narednih mesec dana, saniraćemo u ovim selima - poručio je Lukač.

Predsednik MZ Banatska Topola, Nedeljko Cimeša, potvrdio je da su meštani prezadovoljni što je ova deonica konačno sanirana.

- Pre mesec i po dana, zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave, u selu je sređena jedna ulica. Dobili smo oko četiri kilometra novog asfalta. U međuvremenu, seosko DVD dobilo je jedno vatrogasno vozilo. Iako je polovno, efikasno je i bolje od traktora i cisterne. Očekuje nas do kraja godine i kupovina Doma kulture koji je u privatnim rukama poslednjih 16 godina - rekao je Cimeša.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike