24SEDAM KIKINDA Gradonačelnik prisustvovao potpisivanju Povelje o bratimljenju

17.07.2021

11:02

0

Autor: 24sedam

Već godinama unazad ne mogu da nas iznenade projekti koje realizuje novokozaračko Udruženje građana “Krila anđela” - kaže Lukač

24SEDAM KIKINDA Gradonačelnik prisustvovao potpisivanju Povelje o bratimljenju
CDA_3224-w1024 - Copyright Opština Kikinda

Milan Reljić, predsednik Udruženja građana “Krila anđela” i slikar i učitelj Danijel Pešić, predstavnik Umetničkog studija “Sombor” potpisali su Povelju o bratimljenju. To je i kruna njihove zajedničke saradnje, koja će se, kako je planirano, u narednom periodu intenzivirati.

Potpisivanju Povelje o bratimljenu, u okviru 25. likovnog saborovanja na temu “Katarza”, prisustvovao je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde. On je pozdravio odluku potpisnika Povelje da se na ovaj način afirmišu mladi likovni umetnici.

- Već godinama unazad ne mogu da nas iznenade projekti koje realizuje novokozaračko Udruženje građana “Krila anđela”. Ovim potpisima je dodatno ojačana dobra saradnja naših domaćina i još uvek nedovoljno afirmisanih umetnika iz Sombora. Razmena umetnika na ovaj način će biti još intenzivnija i kvalitetnija. Ja im na tome čestitam - poručio je Lukač i potvrdio da će lokalna samouprava uvek rado podržati likovne kolonije, ali i druge kulturne sadržaje u našoj sredini.

Opština Kikinda
 

Milan Reljić, predsednik Udruženja građana “Krila anđela”, kaže da je njegova ideja bila da se, ono što slikar Danijel Peši radi sa oko 70 polaznika Umetničkog studija “Sombor”, prenese u Nove Kozarce, pa i u Kikindu.

- Povelja o bratimimljenju neće biti fokusirana isključivo na likovnu umetnost. Pozivam mlade i talentovane Kikinđane da nam se pridruže i da ovde stasaju u prave umetnike – kazao je Reljić.

Identičnog je stava i Danijel Pešić, učitelj i slikar iz Sombora.

- Radimo sa decom i mladima, uzrasta od sedam do 30 godina. Neki od naših ranijih polaznika, u međuvremenu, upisali su umetničke škole. Bilo bi lepo, a tome se i nadam, da i ovde upoznamo neke mlade osobe sa umetničkim darom - rekao je Pešić.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike