Veliko bravo za ovaj potez: Meštani sela Belosavci kod Topole nakon divlje deponije sami očistili i seosko groblje

03.05.2021

16:50

0

Vredna družina za dva sata skupila je 20 džakova raznog otpada, a kako kažu, ostalo je još tri puta toliko

Veliko bravo za ovaj potez: Meštani sela Belosavci kod Topole nakon divlje deponije sami očistili i seosko groblje
Copyright RINA

Meštani iz sela Belosavci kod Topole odlučili su da se, koliko mogu, sami izbore sa većom količinom otpada koja se nalazi na njihovim javnim površinama. Nakon što su se samoranizovali i očistili divlju deponiju u selu odlučili su da očiste i seosko groblje.

– Radna akcija je najvaljivana nekoliko dana, ali se odazvalo samo četvoro ljudi. Nismo bili lenji i dali smo se u skupljanje bačenih flaša, hrane, kesa. Očistili smo jedan deo, a i sami smo iznenađeni koliko ovde ima smeća, količina otpada poprilična. Ovim putem apelujem na moje komšije da se priključe i da u slobodno vreme očiste bar oko grobova svojih bližnjih, ako ne dalje – rekao je za jedan od učesnika ove akcije.

Ova vredna družina za dva sata skupila je 20 džakova raznog otpada, a kako kažu, ostalo je još tri puta toliko. Smeće koje su sakupili ovi savesni i ekološki osvešćeni meštani ostavili su uz ogradu koja se nalazi pored groblja i nadaju se da će radnici JKP to ubrzo odneti na mesto predviđeno za deponovanje.

RINA

Iako u opštini Topola postoji organizovano odvoženje smeća sa seoskog područja, u svakom selu postoji nekoliko divljih deponija. Nesavesni građani najčešće otpad odlažu pored potoka ili pored glavnog puta.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike