Fruška gora jača populaciju bizona: Iz Češke stigli Tajfun i Tatrenka (FOTO/VIDEO)

11.06.2024

11:01

0

Oživljavanje bizonske populacije na Fruškoj gori predstavlja značajan korak ka očuvanju prirodnog bogatstva Srbije i Evrope

Fruška gora jača populaciju bizona: Iz Češke stigli Tajfun i Tatrenka (FOTO/VIDEO)
Copyright Foto: Uprava JP "Nacionalni park Fruška gora"

Postojeće stado bizona u Nacionalnom parku Fruška gora postalo je bogatije za dva nova člana – mužjaka po imenu Tajfun i ženku po imenu Tatrenka, koji su stigli iz Češke. 

Iako je park prošle godine izgubio bizona po imenu Đuka, ostali pripadnici stada pokazali su da je Fruška gora izuzetno pogodno okruženje za njihov opstanak i razmnožavanje.

Ovaj značajan projekat donosi novu dimenziju ekosistemu parka, doprinosi zaštiti bizona i očuvanju njihovog prirodnog staništa. Projekat ne samo da podstiče biodiverzitet regije, već i naglašava kritičnu važnost očuvanja ugroženih vrsta.

Foto: Uprava JP "Nacionalni park Fruška gora"
 

 

Nakon 100 godina neprekidne borbe za opstanak bizona u Evropi, ova veličanstvena vrsta dokazala je da je preživljavanje svih životinjskih vrsta moguće uz odgovarajuću zaštitu i posvećenost.

 

 

Oživljavanje bizonske populacije na Fruškoj gori predstavlja značajan korak ka očuvanju prirodnog bogatstva Srbije i Evrope. Posetioci parka sada imaju priliku da uživaju u prizorima ovih impozantnih životinja u njihovom prirodnom okruženju, što dodatno obogaćuje iskustvo boravka u ovom zaštićenom području.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike