Krvavi pir u domaćinstvu Ostojića: Lisica im zaklala kokoške, moraju da kupe jaja za Vaskrs

03.05.2024

12:41

0

Osim lisica, meštanima čačanskog naselja Ljubić veliki problem prave i psi lutalice

Krvavi pir u domaćinstvu Ostojića: Lisica im zaklala kokoške, moraju da kupe jaja za Vaskrs
Copyright RINA

Besanu noć provela je porodica Ostojić iz čačanskog naselja Ljubić, i to uoči velikog hrišćanksog praznika. U njihov kokošinjac upao je nezvani gost, lisica koja je im je zaklala devet kokošaka i ovoj porodici na taj način pričinila veliku štetu.

- U ranim jutarnjim časovima videli smo devet ubijehih kokošaka koje su bile svuda po našem dvorištu, samo su preživeli jedan petao i koka, koje smo kupili nedavno kako bi imali domaća jaja za najveći i najradnosniji hrišćanski praznik Vaskrs - kazao je za RINU, domaćin Miladin Ostojić.

Ostojićima preostaje da iako su se nadali da će imati zdrava, domaća za predstojeći praznik ipak odu u market i kupe jaja koja danas svaka pravoslavna kuća boji u susret prazniku.

- Ovo nam se dešava drugi put, ali na svu sreću jednom smo tragediju sprečili tako što smo lisicu uhvatili na delu, nadamo se da će ovo biti i poslednji put jer u našem naselju više kokošaka nema - dodao je Ostojić.

Osim lisica, meštanima čačanskog naselja Ljubić veliki problem prave i psi lutalice, koji upadaju u domaćinstva u potrazi za hranom, a neretko se dešava da odnose i obuću.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike