"Plašimo se da će gladni i besni napasti decu": Psi lutalice seju strah u čačanskom naselju

08.04.2024

11:10

0

Do sada odneli na desetine pari obuće koju su uništili

"Plašimo se da će gladni i besni napasti decu": Psi lutalice seju strah u čačanskom naselju
Copyright RINA

Stanovnici čačanskog naselja Ljubić već danima su u strahu od pasa lutalica koji se neretko nalaze u neposrednoj blizini njihovih kuća. Za sada na svu sreću, još uvek u potrazi za hranom, nisu napali same meštane, ali su ipak pričinili štetu.

- Ogromni i krupni, velikih čeljusti šetaju naseljem usred bela dana. Međutim, na svu sreću na njihovoj meti nisu se našla deca, već obuća koju kradu ljudima ispred kućnog praga. Odnose patike i cipele, koje posle u većini slučajeva ne možemo ni da nađemo, ili ako ipak to uspemo potpuno su uništene. To i ne bi bilo toliko strašno, da se ne plašimo da će jednog dana gladni napasti i nekog od prolaznika. U ovom kraju ima puno male dece - kaže za RINU jedan od meštana.

Dodaje da su već nekoliko puta prijavljivali nadležnim službama problem sa kojim se već nedeljama suočavaju ali nažalost bezuspešno.

- Nadležne ekipe su dolazile nekoliko puta, ali nisu uspeli da ih lociraju. Poslednji put kada su izlazili na teren, na sugerisanje komšija da se psi nalaze neposredno u šumi pored samih kuća, rekli su da nisu nadležni da pretražuju šumski prostor iako je to na oko 50 metara od kuće - dodaju meštani.

Do sada su psi odneli na desetine pari obuće, čija materijalna vrednost, kada se sve sabere prelazi 100.000 dinara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike