Mijailovićima se sreća osmehnula posle gubitka: Ostali bez ovna, ali im sad stiže tor pun mladih jagnjadi

22.02.2024

11:18

0

Rizikovali su i desilo se pravo čudo

Mijailovićima se sreća osmehnula posle gubitka: Ostali bez ovna, ali im sad stiže tor pun mladih jagnjadi
Copyright RINA

Tragedija koja je dogodila domaćinstvo Mijailović u selu Blaznava nadomak Topole, duboko ih je pogodila. Naime, iznenadna smrt i gubitak ovna koga su hranili za priplod ovaca uginuo je usled posledica trovanja.

- Komšija je poprskao medju izmedju nas totalnim herbicidom i naš ovan je nakon toga uginuo. Pomislila sam da će mi ovce ostati nesjagnjene jer sam morala da ostavim jedno muško jagnje iz sopstvenog zapata za priplod ovaca - kaže Milica Mijailović za agenciju RINA.

Međutim, kako sreća prati dobre ljude, život je rešio da im se revanšira i unese radost u njihov tor. Iako su ovce bile u srodstvu i tako nešto ne bi trebalo da se radi, Mijailovići su rizikovali i kako kažu desilo se pravo čudo.

- Ovca se obliznila i na sve donela četvoro zdrave jagnjadi. Godinama gajim ovce, ali prvi put mi se desilo da ojagnji četvoro, dešavalo se troje ali ovoliko nikada. Svi su hvala Bogu dobro samo moram da ih dohranjujem. Ovci je ovo drugo jagnjenje i ojagnjila je dva muška jagnjeta i dva ženska. Bog nas je pogledao i nagradio za gubitak koji smo pretrpeli - dodaje Milica.

Ovca je rase Vintemberg, inače dobrih proizvodnih osobina. Pored ove ovce, Milica ima još sedam ženskih grla i jedno muško kao i osam malih jagnjića.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike