Prostire se na 3.000 kvadrata i konačno će biti dovoljan za sve: Čačak dobija novi poligon za obuku vozača! (FOTO)

02.05.2024

21:29

0

Finalni radovi na izgradnji poligona su u toku, a konačan završetak se očekuje već za nekoliko dana

Prostire se na 3.000 kvadrata i konačno će biti dovoljan za sve: Čačak dobija novi poligon za obuku vozača! (FOTO)
Novi poligon za vozače - Copyright Foto: RINA

Na inicijativu Zajednice auto - škola Čačka, krenula je izgradnja saobraćajnog poligona koji će koristiti budućim vozačima, kao i školama za njihovu obuku. Poligon je već asfaltiran, završni radovi su pri kraju, a instruktori vožnje kažu da će ovaj poligon biti od velikog značaja za buduće vozače.

- Veliki je značaj ovog poligona, posebno, jer su auto škole od 2013. godine bile na raznim mestima pre toga. Ovaj prostor će učiniti sadašnjim i budućim kandidatima da budu u saobraćaju bezebedniji, gde će napraviti svoje prve korake i na ovom prostoru napraviti bolji uspeh u učenju poligonskih radnji. U Čačku trebnutno ima 11 auto - škola, imamo jednu školu koja ima svoj prostor, tako da će imati dovoljno mesta da se ovde svi snađemo i okupimo, te da na neki način učinimo budućim kandidatima bezbedniju vožnju i učešće u saobraćaju”, rekao je za RINU Vaso Dragić, dip. inž. saobraćaja i vlasnik auto - škole.

Finalni radovi na izgradnji poligona su u toku, a konačan završetak se očekuje već za nekoliko dana.

- Završeno je asfaltiranje saobraćajnog poligona, nakon praznika sledi obeležavanje, posle čega će Grad Čačak predati auto-školama poligon na korišćenje. Moram se zahvaliti svima auto - školama na jedinstvu, Zajednice auto - škola u saradnji sa gradom Čačkom rešila je dugogodišnji problem saobraćjnog poligona. Iz budžeta grada izdvojeno je 15 i po miliona za ovu investiciju. Poligon se prostire na nešto manje od 3000 kvadrata i ono što je važno reći, da će sigurno biti mnogo bezbednije u budućnosti za obuku i polaganje budućim vozačima - pojasnio je Miloš Stevanić, pomoćnik gradonačelnika Čačka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike