Sutomore ih čeka širom otvorenih ruku! Najbolji đaci iz Priboja i Prilužja sa Kosova i ove godine imaju besplatno letovanje!

17.04.2024

21:44

0

Letovanje neće morati da plate ni članovi udruženja osoba sa invaliditetom i korisnici socijalnih usluga

Sutomore ih čeka širom otvorenih ruku! Najbolji đaci iz Priboja i Prilužja sa Kosova i ove godine imaju besplatno letovanje!
Copyright RINA

Najbolji pribojski osnovci i srednjoškolci, kao i školarci iz bratskog Prilužja sa Kosova i Metohije, i ove godine imaće besplatno letovanje u pribojskom odmaralištu u Sutomoru.

Letovanje neće morati da plate ni članovi udruženja osoba sa invaliditetom i korisnici socijalnih usluga.

- Opština Priboj nastavlja jednu lepu praksu. U pribojskom odmaralištu u Sutomoru već godinama o trošku Opštine Priboj letuju najbolji pribojski školarci, učenici iz bratskog Prilužja,najveće srpske enklave na Kosovu i Metohiji, kao i članovi pribojskih udruženja osoba sa invaliditetom i štićenici Centra za socijalni rad. Smene će biti organizovane od kraja juna pa sve do septembra - rekao je za RINU predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Zaključak o besplatnom letovanju usvojilo je Opštinsko veće, a prošle godine po istom princu, uživanje na crnogorskom primorju, kroz jednu desetodnevnu smenu, uz pun pansion u odmaralištu u Sutomoru i prevoz iz Priboja, koristilo je preko 300 pribojskih mališana.

Pribojsko odmaralište u Sutomoru je pre nekoliko godina potpuno rekonstruisano, sobe su sa četiri i šest ležajeva, sa klimom i kupatilom, a ceo prostor je pokriven video-nadzorom i W-Fi signalom.

Korisnici imaju tri obroka u sopstvenoj kuhinji, obezbeđen je i zakup plaže, profesori plivanja su stalno sa decom, a obezbeđena je i zdrastvena zaštita kroz prisustvo lekara i mini apoteka.

- Prošle godine u olujnom nevremenu objekat odmarališta ostao je bez krova, ali je to privremeno sanirano, mada je u planu trajno rešavanje krova, možda i kroz nadogradnju još jednog sprata, čime bi se povećao i kapacitet samog odmarališta. Od prošle godine odmaralište u Sutomoru, odlukom Opštine Priboj, ustupljeno je na gazdovanje Sportskom centru Priboj - istakao je Rvović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike