Od Sombora do Negotina 20 stepeni razlike: Hladni front podelio Srbiju na dva dela!

16.04.2024

19:22

0

Tako je u Somboru u 17 časova zabeleženo samo šest stepeni, a u Negotinu 26, dok je u Kragujevcu 20 stepeni

Od Sombora do Negotina 20 stepeni razlike: Hladni front podelio Srbiju na dva dela!
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Hladni front pravi haos u Hrvatskoj, a jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i već je drastično oborio temperature u gotovo svim gradovima. U Valjevu je za samo sat vremena temperatura pala za čak 9 stepeni, u Beogradu za 5, a u Sremskoj Mitrovici za 4 stepena.

Podsetimo, prema meteorološkim najavama temperaturne razlike u odnosu na prethodne dane biće čak 15 stepeni, a kako je objavljeno na sajtu RHMZ u 17 časova, u Valjevu je sa 26 stepeni u 16 časova, pala na 17 stepeni u 17 časova. U Sremskoj Mitrovici je sa 16 stepeni palo na 12 stepeni.

Osetno hladnije je u Beogradu, gde je za samo sat vremena temperatura pala sa 20 na 15 stepeni.

Ipak najveća razlika u temperaturama ogleda se u Somboru i Negotinu. Tako je u Somboru u 17 časova zabeleženo samo šest stepeni, a u Negotinu 26, dok je u Kragujevcu 20 stepeni.

Temperature u 17 časova

RHMZ
 

Temperature u 16 časova

RHMZ
 

Promena počela i u Beogradu, stigao i saharski pesak

Nešto posle 15 časova u Beogradu je počeo da duva vetar, sunca nema, prilično se smračilo i već se oseća da je hladnije nego što je bilo danas.

- Upravo kreće promena vremena u Beogradu, tako da od ovog trenutka imaćemo pad temperature sve do ujutro, na do 7, 8 sati kada će temperatura pasti za jedno 20 stepeni u odnosu na ovo vreme sada. Sada je otprilike 27 stepeni, ujutro kad se budemo probudili biće 7, 8 stepeni u Beogradu - rekao je upravo naš čuveni klimatolog profesor dr Vladimir Đurđević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike