Gradonačelnik osudio napad na sveštenika: Plašim se da je ovo proizvod užasne kampanje mržnje prema SPC

06.03.2024

12:54

0

Autor: 24sedam

Milan Đurić najoštrije osudio napad na Limanu

Gradonačelnik osudio napad na sveštenika: Plašim se da je ovo proizvod užasne kampanje mržnje prema SPC
Milan Đurić - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić najoštrije je osudio napad na svešteno lice, koji se juče dogodio na Limanu, poručivši da se baca ljaga na grad.

Njegovo reagovanje prenosimo u celosti:

- Najoštrije osuđujem napad na sveštenika Eparhije bačke koji je juče u naselju Liman fizički sprečen da obavi svoju parohijsku dužnost. Plašim se da je ovo proizvod užasne kampanje mržnje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, koju danima unazad sprovode neke političke grupe i organizacije. Ne želim da prihvatim činjenicu da je u Novom Sadu ugrožena bezbednost sveštenim licima, kao i bilo kom građaninu bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost. Molim sugrađane da ne dozvole da na nas dele neki politički motivisani pojedinci, da šire mržnju i bacaju ljagu na naš grad. Apelujem na nadležne državne organe da pod hitno privedu pravdi napadača na sveštenika Srpske pravoslavne crkve.

 

Eparhija bačka saopštila je da je u utorak poslepodne u novosadskom naselju Liman, fizički napadnut sveštenik Crkve B.M. prilikom obavljanja redovnih parohijskih dužnosti. Napad je izvršio nepoznati muškarac koji je na ulici, pred svedocima, ničim izazvan, udario sveštenika i zatim se brzo udaljio u nepoznatom pravcu.

Eparhija je taj napad povezala i sa negativnim pisanjem pojedinih medija o namerama gradskih vlasti da u tom delu grada izgrade hram Svetih mučenika bačkih stradalih u pogromu u Bačkoj od 1941. do 1944. godine, naročito u Novosadskoj raciji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike