Nakon horora - rigorozne mere: Sa ulica Gornjeg Milanovca sklonjeno 10 pasa, stroge kazne i za vlasnike koji su pustili ljubimce bez korpi

02.03.2024

11:49

0

Ova opština redovno vrši hvatanje pasa lutalica na svojoj teritoriji i ima ugovor sa Gradom Čačkom koji ima azil za pse

Nakon horora - rigorozne mere: Sa ulica Gornjeg Milanovca sklonjeno 10 pasa, stroge kazne i za vlasnike koji su pustili ljubimce bez korpi
Lutalice - Copyright Foto: RINA

Posle nemilih događaja sa vlasničkim psima i psima lutalicama koji su četvoročlanu porodicu napali na parkingu, po nalogu predsednika opštine Dejana Kovačevića izvršeno je vanredno uklanjanje pasa sa teritorije opštine.

- Na žalost ova oblast sistemski mora drugačije da se reši i opština Gornji Milanovc će inicirati sastanke sa nadležnim Ministarstvom, kako bi se ušlo u izmenu zakona obzirom da opština bez pomoći države ne može sama da reši problem. Kada su u pitanju vlasnički psi, zakon je tu precizan i očekujem od nadležnih državnih organa najstrože kazne prema vlasnicima - rekao je za RINU predsednik Kovačević.

Inspekcijski službenici u akciji humanog hvatanja pasa lutalica samo u toku jučerašnjeg dana uhvatili su i sklonili sa ulice deset odraslih pasa.

Kod Norveške kuće uhvaćena su dva mešanca, jedan bele i jedan crne boje, koji su poslati u azil.

U Lunjevici, tri mešanca srednjeg rasta a jedan manjeg rasta na Rudniku. U Ulici Rada Končara sa ulice je sklonjen jedan crni mešanac a kod PU „Sunce” mešanac žute boje.

Inače, opstina Gornji Milanovac redovno vrši hvatanje pasa lutalica na svojoj teritoriji i ima ugovor sa Gradom Čačkom koji ima azil za pse.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike