Nova misterija izvora vrele vode: Juče izmereno 130 stepeni, meštani trljali ruke, ali preko noći desilo se još jedno čudo

19.01.2024

21:00

1

Juče je Srbijom odjeknula vest o misterioznom izvorištu tople vode u šumi kod sela Visibaba

Nova misterija izvora vrele vode: Juče izmereno 130 stepeni, meštani trljali ruke, ali preko noći desilo se još jedno čudo
Rupa gde je juče izmereno 130 stepeni - Copyright Printscreen/YouTube

Izvorište vrele vode kod mesta Visibaba, u okolini Požege, koje se odjednom stvorilo i iznenadilo meštane, preko noći se ohladilo za nekih šezdesetak stepeni.

Podsetimo, juče je Srbijom odjeknula vest o misterioznom izvorištu tople vode u šumi kod sela Visibaba. Kako su za medije ispričali meštani, sve je otkriveno slučajno, tokom kretnje kroz šumu.

- Dve komšinice i ja smo šetale i kada smo bile u blizini šume videle smo kako sa jednog mesta kulja para i čule smo neobičan šištav zvuk. Kada smo prišle bliže videle smo da iz zemlje izbija neobičan kljuk vode koji, iako je napolju bilo minus 10, topi sve okolo u prečniku od 50 metara - rekla je za Rinu Milena Bulut Mateničarski.

Ona dodaje da niko od meštana ne zna šta se događa, niti o čemu se radi. Mogli su do sad da čuju samo razne priče, ali niko nema potvrđenu informaciju.

- Svašta se priča, da je ovde nekad bila rimska vojska i njihova kupatila... Zvali smo i predsednika opštine i ljude od struke da ispitaju ovo i da nam kažu o čemu se rad - kaže Milena.

Kako je priča krenula da se širi, zajedno sa pričama i misterijama došlo se i do ekonomskog dela, te sad ar u ovom delu sela, navodno košta 100 evra više. Neki od meštana su počeli da razvijaju preduzetnički duh i da trljaju ruke.

 

 

- Ja da se pitam, ja bih ovde odmah napravio bazen i banju. Ovo je sto posto bilo rimsko kupatilo - rekao je jedan od njih pred kamerama Tv "Prva".

Temperatura jutros pala za 60 stepeni

Međutim, ovoga jutra na izvorištu je zavladao muk. Sa 130 stepeni, koliko je juče izmereno, u rupi je jutros izmereno "samo" 70 stepeni. Takođe, kako meštani tvrde i sam gejzir je utihnuo, iako je zemlja okolo još topla.

- Sad ima 70 stepeni. Juče je bilo da se kuva kafa - rekao je za TV "Prvu" meštanin koji je merio temperaturu na misterioznom izvorištu.

Kako kažu, ostaje da se vidi da li je gejzir bio pravi ili, kako su kroz šalu zaključili na kraju priloga, da li je dalekovod koji prolazi iznad šume negde probio uzemljenje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike