Nakon trovanja u fabrici tri osobe zadržane na lečenju u UKC Niš

18.01.2024

07:26

0

Kada je reč o šestoj primljenoj pacijentkinji M. S. (20), ona je odmah nakon prijema, u potpuno stabilnom stanju, otišla kući

Nakon trovanja u fabrici tri osobe zadržane na lečenju u UKC Niš
Ilustracija - Copyright Profimedia

Tokom večeri i noći, u vezi sa masovnim trovanjem od isparenja u fabrici u Aleksincu, u Urgentni centar UKC NIŠ ukupno je primljeno šestoro pacijenata - četiri ženske osobe i dvojica muškaraca.

Odmah nakon prijema, svi pacijenti hitno su dijagnostički obrađeni, aplikovana im je terapija i uzeta krv na analizu za toksikološki skrining, kažu u UKC Niš.

- Od svih pacijenata koji su prošli dijagnostičke procedure, u UC UKC Niš radi dalje opservacije zadržane su tri osobe - dve pacijentkinje B. U. (45) i D. P. (47) i pacijent M. K. (29). Svi su svesni, komunikativni i potpuno hemodinamski stabilni. U potpuno stabilnom stanju, nakon svih odrađenih procedura, u toku noći na kućno lečenje otpuštene su dve osobe - pacijent S. N. (23) i pacijentkinja S. J. (25) - dodaju u UKC Niš.

Kada je reč o šestoj primljenoj pacijentkinji M. S. (20), ona je odmah nakon prijema, u potpuno stabilnom stanju, otišla kući.

- Napominjemo i to da su lekari UKC Niš, kako to protokoli nalažu, odmah obavestili i nacionalni centar za trovanje VMA i da su sa njima takođe bili u kontaktu tokom čitave noći - navode.

Prema podacima u HPM Aleksinac upisano 105 pacijenata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike