Detalji saslušanja ubice porodice Đokić: Džonić negira krivicu - "Mom ugledu je naneta velika šteta" (VIDEO)

17.01.2024

16:04

0

Autor: 24sedam

Osuđeni ubica se ne slaže izvedenim dokaznim postupcima

Detalji saslušanja ubice porodice Đokić: Džonić negira krivicu - "Mom ugledu je naneta velika šteta" (VIDEO)
Copyright Foto:Niskevesti/B.Lj.

U Apelacionom sudu u Nišu danas je na sednici za razmatranje žalbi na prvostepenu presudu, Goran Džonić, osuđen na kaznu doživotnog zatvora, ponovo negirao da je 26. septembra 2021. godine ubio tročlanu porodicu Đokić iz Aleksinca - Gorana (57), Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (25).

On je u sudnici tvrdio da nije ubica, da ga je policija izmanipulisala i da je tako njegovom ugledu naneta velika šteta, naročito zbog velike medijske “senzacije” oko slučaja. Dodao je i da se ne slaže sa dokaznim postupcima koji su izvođeni tokom suđenja.

Džonićev branilac Biljana Pešić  je ukratko iznela sadržaj žalbe koju je uložila na prvostepenu presudu, a kojom je zatražila da Apelacioni sud ukine prvostepenu presudu i naloži Višem sudu u Nišu da ponovi suđenje.

Sa druge strane, tužilaštvo je predložilo Apelacionom sudu da odbije žalbu odbrane i potvrdi prvostepenu presudu.

Pešić je dodala da je sudija izvestilac ukratko izneo ceo slučaj i tok predmeta, kao i sam sadržaj presude, nakon čega se i Apelacioni tužilac izjasnio a potom i ona. Precizirala je da se žalba sastoji od dokaza koji su bili odbijeni tokom postupka i što njen branjenik tvrdi da nije kriv i da mu je sve namešteno, te je žalba podneta da bi se to, kako je rekla, i dokazalo.

Zakonski rok

Veće Apelacionog suda je nakon javne sednice istaklo da će u zakonskom roku odlučiti da li će usvojiti ili odbiti Džonićevu žalbu na presudu doživotne robije. Apelacioni sud sad može da potvrdi, preinači ili ukine prvostepenu presudu.

Istakla je i da je kao dokaz predložila antropološko veštačenje, kao i da se uvaži dokumentacija Poreske uprave koju su priložili u smislu dokazivanja da novac koji je vraćen kao dug nije pribavljen od Đokića nakon ubistva.  

- Džonić je rekao da je trpeo torturu policije, kako mu je sve namešteno i kako nije kriv. Sad se čeka konačna odluka Apelacionog suda - navela je Pešić i dodala da s obzirom da je komplikovan predmet ne očekuje da će odluka biti doneta u kratkom roku. 

Džonić je doveden iz pritvorske jedinice Kazneno - popravnog doma u Nišu u pratnji policije i sa lisicama na rukama. Pored teškog ubistva osuđen je i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike