Na državnim putevima nema neprohodnih deonica: Ministar Vesić uputio apel vozačima kamiona

09.01.2024

11:14

0

Angažovano je 1.332 putara na državnim putevima, kao i 319 mašina koje čiste sneg i posipaju so

Na državnim putevima nema neprohodnih deonica: Ministar Vesić uputio apel vozačima kamiona
Copyright Profimedia

Na državnim putevima u Srbiji jutros nema neprohodnih deonica, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i apelovao na sve vozače, a posebno kamiona, da na put ne kreću bez zimske opreme.

"Putari su u drugom stepenu pripravnosti. Angažovano je 1.332 putara na državnim putevima, kao i 319 mašina koje čiste sneg i posipaju so. Imamo 172 putne baze, od kojih 36 na auto-putevima", rekao je Vesić za TV Pink.

On je naglasio da je za poslednjih nešto više od 24 sata, posuto 3.600 tona soli.

"Mi smo za ovu sezonu nabavili 87.200 tona soli i ostalo je još nešto više od 70.000 tona, što je više nego dovoljno kako bismo završili ovu zimsku sezonu", naveo je ministar.

Tokom jučerašnjeg dana, dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, u kojima je bilo nekoliko povređenih, a u dve nesreće na državnim putevima i dva smrtna ishoda.

U nezgodama na autoputevima učestvovali kamioni

Vesić je istakao i da su u svim nesrećama na autoputevima učestvovali kamioni, i da su osim u jednom slučaju svi vozili neprilagođenom brzinom i imali su letnje gume.

"To je nedopustivo. Molim sve vozače da bez preke potrebe ne kreću na put, a vozače kamiona posebno da ne kreću na put bez zimske opreme i vode računa o brzini", rekao je Vesić.

On je upozorio i da je nakon prestanka padavina koje se očekuju, zbog niskih temperatura moguća pojava leda na putevima.

TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ
 

 

"Prestaće padavine, ali zbog stvaranja leda koji je opasniji od snega, nastaviće se sa posipanjem soli", najajvio je Vesić.

Prema njegovim rečima, u Srbiji je trenutno na 19 deonica zabranjen kamionski saobraćaj.

"Podaci o zabrani saobraćanja kamiona ažuriraju se konstantno i mogu se naći na sajtu Ministarstva i ’Puteva Srbije’. Molim vozače kamiona da ne koriste te deonice, tamo se nalazi saobraćajna policija i kažnjavaćemo one koji zabranu prekrše", rekao je Vesić.

On je zahvalio putarima na obavljenom poslu, koji će kako je dodao, nastaviti da rade sve dok ima padavina i leda na putevima. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike