Sudar više vozila na auto-putu Šabac - Ruma, nema povređenih

08.01.2024

11:08

0

Saobraćaj se odvija usporeno na ovoj deonici

Sudar više vozila na auto-putu Šabac - Ruma, nema povređenih
Copyright Instagram/moj_beo_grad_

Nekoliko automobila sudarilo se jutros na auto-putu Šabac - Ruma, a prema prvim informacijama u udesu srećom nema povređenih.

Prema nezvaničnim informacijama, četiri do pet automobila, udarila su u kamion koji je proklizao i preprečio se na dve trake.

- Srećom, do sada se niko nije javio da mu treba medicinska pomoć. Inače, na mestu nesreće su jedan kamion koji je, kako se sumnja zbog snega na putu proklizao, i četiri do pet vozila koja su udarilo u njega - rekao je izvor Informera. 

 

 

Saobraćaj se odvija usporeno na ovoj deonici.

Kada je reč o stanju na putevima, tehnički direktor "Puteva Užice" Dejan Tejić rekao je za Tanjug da su zbog najavljenih padavina ekipe u pojačanom stepenu angažovanja još od petka, a da najviše snega ima na Zlatiboru, gde je formiran snežni pokrivač u visini od 10 do 15 centimetara. Svi putni pravci su prohodni. 

"Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da na put ne kreću bez zimske opreme i da brzinu prilagode uslovima na putu", istakao je Tejić.

Prema njegovim rečima, najkritičnije je na deonicama Kremna - Tara i Bajina Bašta - Debelo Brdo, gde je obustavljen saobraćaj za teretna vozila.

TANJUG/ REC MEDIA
 

 

"Intenzitet padavina je od jutros je sve slabiji, ali naše službe su u pripravnosti. Zaliha soli i rizle ima dovoljno, a saobraćaj se odvija normalnim intenzitetom", kaže Tejić.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da su svi državni putevi na teritoriji Srbije prohodni, a da je tokom noći posuto 320 tona soli kako bi se sprečila pojava leda i putevi bili bezbedni za vožnju, saopštilo je resorno ministarstvo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike