Praznična bajka u domu Nidžovića iz Čačka: Marija i njene kćerkice same su pravile novogodišnje ukrase (FOTO)

30.12.2023

10:51

0

Ona je istakla da je veoma važno decu vaspitavati u duhu praznika, jer su to dani kada je porodica na okupu

Praznična bajka u domu Nidžovića iz Čačka: Marija i njene kćerkice same su pravile novogodišnje ukrase (FOTO)
Novogodišnji ukrasi - Copyright RINA

U domu Nidžovića u Ljubiću kod Čačka sve je podređeno pranzičnom, odnosno novogodišnjem raspoloženju. Marija je mlada mama dveju devojčica i koja, kako kaže, sve važne datume i praznike voli da obeleži dekoracijama u skladu sa njima, pa je tako u njihovom domu okićena jelka, ali i napravljena posebna dekoracija za njene princeze.

- Svake godine napravimo neke nove ukrase kod kuće, da moje kćerkice zaista osete taj duh praznika. Pravimo i dopunjujemo dekoracije za jelku i kuću uopšte. Prvenstveno zbog dece što je i normalno, kod nas je počelo uveliko, euforija je sve veća kako se praznici približavaju. Trudim se da svojim kćerkama usadim u srca praznike, ali i kreativnost - rekla je Marija Nidžović.

Ona je istakla da je veoma važno decu vaspitavati u duhu praznika, jer su to dani kada je porodica na okupu. Kada se zaboravljaju negativne stvari i širi samo pozitivna energija.

Najviše truda Marija i kćerkice su izdvojile da same naprave praznične lutkice, koje su nazvale Lola i Mila.

- Sve se trudimo da uklapamo i uklopimo, naravno, u svakom slučaju sve je podređeno deci, trudimo se da one uživaju u praznicima u pravom smislu reči, da osete tu radost. U srcu svih nas i praznika je zapravo toplina porodice, zato nam ništa nije bilo teško i samim tim želimo da najviše vremena provedemo sa porodicom za vreme praznika, bilo da pijemo čaj pored jelke, da pravimo novogodišnje kolače - zaključila je Maja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike